Clicky


Politie onderzoekt aanrandingen op Parkpop

Politie onderzoekt aanrandingen op Parkpop
04-07-2019 20:18 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De politie in Den Haag onderzoekt de aanranding van twee vrouwen van 16 en 18 jaar, afgelopen zondag op het festival Parkpop in het Zuiderpark.

Daarvoor zijn op het festivalterrein twee Hagenaars van 13 en 17 jaar aangehouden. De twee zijn inmiddels in vrijheid gesteld, aldus de politie, in afwachting van het nadere onderzoek. Ze blijven nog wel verdachten.

De politie zoekt nog wel getuigen van het incident op zondagavond rond 19.30 uur, toen de vrouwen tijdens een van de optredens werden omsingeld door een groep van tien tot twintig mannen. Enkelen uit deze groep betastten de twee vrouwen.

Dankzij een goed signalement heeft de politie de verdachten op het festivalterrein kunnen aanhouden.

Volgens Omroep West vond het incident plaats tijdens een optreden van de rapper Ronnie Flex. De artiest laat in een reactie aan de omroep weten het incident te betreuren. Datzelfde geldt voor de organistie, die meldt dat de beveiliging juist extra alert is. "Ik baal hier enorm van", zegt de organisator tegen de regionale omroep. "Helemaal voor die meisjes. Iedereen moet zich veilig voelen op ons festival."