Transport Online - Daimler en BMW: zelfsturende auto's in 2024

Daimler en BMW: zelfsturende auto's in 2024

Daimler en BMW: zelfsturende auto's in 2024
04-07-2019 20:14 | Binnenland | auteur ANP/BLOOMBERG

MÜNCHEN - De Duitse automakers BMW en Daimler verwachten in 2024 hun eerste zelfsturende auto's op de markt te brengen. Om vaart te zetten achter de ontwikkeling van de benodigde technologie, gaan ze nauwer samenwerken.

De concerns brengen grofweg 1200 experts bijeen, die werken aan auto's die het zogeheten vierde niveau van automatisering hebben bereikt. Dat betekent dat auto's zonder ingrijpen van de chauffeur over de snelweg kunnen rijden en automatisch kunnen parkeren.

Kenners onderscheiden meerdere niveaus van zelfrijdende auto's. Op het hoogste, vijfde niveau kunnen auto's op alle terreinen en onder alle omstandigheden rijden. Het Amerikaanse Tesla verwacht al volgend jaar een dienst met taxi's te presenteren die zo ver gevorderd is, beloofde topman Elon Musk onlangs.

BMW en Daimler werken ook op andere terreinen samen, bijvoorbeeld op vlak van autodeeldiensten en elektrisch rijden. Er lopen nog gesprekken om ook samen te werken aan geautomatiseerd rijden in stedelijk gebied.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,257

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions