Clicky

 Caroline Nagtegaal (VVD) aangesteld als transportspecialist in Europees Parlement

Caroline Nagtegaal (VVD) aangesteld als transportspecialist in Europees Parlement
04-07-2019 14:53 | Politiek | auteur Redactie

STRAATSBURG - De Rotterdamse Europarlementariër Caroline Nagtegaal is verkozen in de specialistische Transport-commissie van het Europees Parlement, waar ze namens de centrum-liberale fractie RENEW het woord zal voeren. Dat bleek vandaag na een stemming in het Europees Parlement in Straatsburg.

Nagtegaal stelde haar verkiezingscampagne volledig in het teken van de behoeftes van de transportsector, die ze na jarenlang te hebben gewerkt voor luchthaven Schiphol en Havenbedrijf Rotterdam door en door kent.

“Er is ongelooflijk veel werk te doen om barrières voor de Nederlandse transportsector weg te nemen. Zij zijn de locomotief van onze economie. Betere regelgeving, een meer gelijk speelveld, gerichte investeringen in strategische infrastructuur, het is allemaal hard nodig. Dat ik daarmee nu aan de slag kan vind ik geweldig”, aldus Nagtegaal.

De komende weken verdelen Europarlementariërs het werk. Nagtegaal: “Deze tijd is belangrijk. Het is veel werk achter de schermen, wat bepaalt waar je de komende jaren echt je tanden in kunt zetten. Ik wil dossiers waarmee ik het verschil kan maken voor de vele harde werkers en ondernemers in en rond de transportsector. Dit is daarvoor een heel mooi begin!”

Naast de Transportcommissie, neemt Caroline Nagtegaal zitting in de Economische en Monetaire Commissie. In deze commissie nam Nagtegaal in de vorige periode ook deel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions