Clicky

 
Transport Online - ANWB waarschuwt voor drukte op Europese wegen

ANWB waarschuwt voor drukte op Europese wegen

ANWB waarschuwt voor drukte op Europese wegen
04-07-2019 08:34 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De ANWB waarschuwt voor drukte op veel Europese wegen vanwege de start van de zomervakantie dit weekend. Vrijdagmiddag 5 juli sluiten de scholen in de regio Zuid en begint voor een miljoen mensen de vakantie. Ook in het noorden en midden van Duitsland, en in België, gaan de scholen voor een aantal weken dicht. Vakantiegangers die van plan zijn het weekeinde te vertrekken, moeten rekening houden met files.

In Duitsland wordt het vooral zaterdag druk op de wegen. De knelpunten zijn onder meer de A1 en A7 bij Bremen en Hamburg, de A3 tussen Arnhem en Oberhausen en van Frankfurt tot Neurenberg.

In Frankrijk valt de drukte vooralsnog mee. Wel kan het zaterdag vastlopen op de snelwegen rond Parijs, op de A7 Lyon-Orange, de A9 Orange-Spaanse grens en de A10 Parijs-Orléans.

In Zwitserland begint in acht kantons de zomervakantie. Bij de 15 kilometer lange St. Gotthardtunnel (A2) zal het druk worden. De wachttijd kan daar oplopen tot twee uur. Ook in Oostenrijk moeten automobilisten op sommige plekken geduld hebben.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats