21 maanden gevangenisstraf voor vrachtwagenchauffeur die drie mensen neerstak bij transportbedrijf in Tilburg

21 maanden gevangenisstraf voor vrachtwagenchauffeur die drie mensen neerstak bij transportbedrijf in Tilburg
03-07-2019 19:06 | Criminaliteit | auteur Redactie

TILBURG - Op het terrein van een transportbedrijf aan de Aletta Jacobsweg in Tilburg vielen op zondag 8 juli drie gewonden na een steekincident. De 34-jarige Litouwse verdachte is vandaag, woensdag 4 juli 2019, tot 21 maanden gevangenisstraf veroordeeld. De tijd dat hij in voorarrest heeft gezeten wordt hierop in mindering gebracht. Daarnaast moet de man de slachtoffers nog ruim 10.000 euro, met wettelijke rente, betalen voor materiële en Immateriële schade. 

De rechtbank achtte de man schuldig aan poging tot doodslag en mishandeling.

Agenten kregen op zondag 8 juli rond 5.10 uur de melding van een steekincident op het terrein en gingen met meerdere eenheden ter plaatse. Op het terrein troffen zij drie gewonde mannen, eveneens Litouwers, aan. Ze zijn uiteindelijk allemaal voor behandeling aan hun verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Tijdens de zitting werd bekend dat één van de slachtoffers een wond aan zijn kin had en een hoofdwond, de andere man had een steek in zijn zij gekregen en het derde slachtoffer zat in het toilet met een steekwond in zijn rug net onder zijn longen waardoor de man een klaplong opliep. 

Een getuige heeft verklaard dat hij op 8 juli 2018 omstreeks 06.00 uur wakker werd en de verdachte de vrachtwagencabine in hoorde stappen. Hij hoorde dat verdachte tegen hem zei dat hij drie mensen had gestoken. Vervolgens hoorde hij dat er een metalen voorwerp in de afvalbak werd geworpen.

In de door getuige aangewezen prullenbak werd een klapmes aangetroffen. Tevens werden er meerdere tissues met bloed aangetroffen.

De toen 33-jarige verdachte werd met behulp van een hondengeleider direct aangehouden als verdachte.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden