HeftruckCup 2019 gewonnen door Tonny Koster van Scelta Products B.V.

HeftruckCup 2019 gewonnen door Tonny Koster van Scelta Products B.V.
03-07-2019 16:11 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag 29 juni heeft Tonny Koster van Scelta Products B.V. uit Kruiningen de Nederlandse HeftruckCup 2019 gewonnen. In een spannende finale was hij de andere deelnemers net te snel af. De HeftruckCup werd gehouden bij MotracLinde in Zwijndrecht. Ondanks de tropische temperatuur waren veel heftruckchauffeurs afgekomen op dit evenement.

De deelnemers toonden hun snelheid en behendigheid op afwisselend een heftruck en reach-truck in twee voorrondes en op het finaleparcours. Ook werd hun kennis over de heftrucks gemeten met een theorieronde. Dit jaar bestond het wedstrijdparcours uit diverse ‘bandenspellen’. Uiteraard werd in ieder spel gelet op veiligheid: dragen van veiligheidsschoenen en gordel en juiste uitvoer van handelingen in de heftruck.

Precisie en snelheid

Het thema van dit jaar was ‘banden’. De chauffeurs moesten in de voorronde 2 spellen uitvoeren waarbij ze met grote precisie meerdere banden moesten verplaatsen of op een bok moesten plaatsen waarbij het evenwicht een zeer lastige factor was. Het eerste spel, verplaatsen van de banden gebeurde met een heftruck. Het evenwichtsspel werd uitgevoerd met een reachtruck.

Finale

De acht beste deelnemers (gemeten over de voorrondes en theorieronde samen) namen het tegen elkaar op in de finale. De extra moeilijkheid dit jaar was dat het parcours met zowel een heftrucktruck als een reachtruck gereden moest worden. Het spel bestond uit het oppakken van banden, waarna deze op de juiste manier om een velg gehangen moest worden. De velgen waren op diverse hoogten bevestigd op gitterboxen. Tonny Koster bleek tijdens de finale niet te evenaren en was de snelste op het parcours. Voor Tonny betekent dit zijn tweede winst op rij.

De uitslag:

  1. Tonny Koster, Scelta Products B.V.
  2. Peter de Bruin, De Oliebron
  3. Arno Leegwater, Fetim BV

Tonny, Peter en Arno zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale StaplerCup in Duitsland later dit jaar.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden