Clicky

 Ergernis door staking Griekse veerdiensten

Ergernis door staking Griekse veerdiensten
03-07-2019 11:31 | Buitenland | auteur ANP

ATHENE - De 24 uursstaking van de Griekse veerdiensten heeft voor ergernis gezorgd onder toeristen. Duizenden vakantiegangers die van of naar een eiland in de Egeïsche Zee wilden, konden woensdag niet weg. Er varen ook geen boten naar Italië. Reden voor de werkonderbreking is het vastlopen van de cao-onderhandelingen. Het laatste aanbod van de reders, 2 procent loonsverhoging, werd afgewezen.

De bemanningsleden van schepen hervatten het werk in principe donderdagmorgen, maar de prikactie zou ook nog kunnen worden verlengd, zei een woordvoerder van de vakbond voor zeelieden (PNO) op de radio. De tientallen eilanden zonder vliegveld hebben de meeste last van de staking van de vervoersdiensten over water. Daaronder zijn de geliefde vakantieoorden Patmos, Skopelos en Folegandros.

De havenpolitie verwacht echter geen al te grote problemen, omdat de actie was aangekondigd en buitenlandse bezoekers bijtijds een alternatief konden zoeken. De rederijen verkochten al sinds vorige week geen kaartjes meer voor woensdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats