Transport Online - Politie arresteert vier verdachten van openlijk geweld tijdens Pegida-demonstratie in Eindhoven

 


Politie arresteert vier verdachten van openlijk geweld tijdens Pegida-demonstratie in Eindhoven

Politie arresteert vier verdachten van openlijk geweld tijdens Pegida-demonstratie in Eindhoven
02-07-2019 17:38 | Binnenland | auteur Redactie

EINDHOVEN - De politie heeft dinsdag drie mannen aangehouden die worden verdacht van het plegen van openlijk geweld tijdens de Pegida-demonstratie op zondag 26 mei in Eindhoven. Het gaat om twee Eindhovenaren van 24 en 50 jaar en een 46-jarige inwoner van Geldrop. Het drietal is geïdentificeerd op basis van camerabeelden, meldt de politie. De mannen zijn van hun bed gelicht en voor verhoor ingesloten op het bureau. Dinsdagmiddag heeft de vierde verdachte zichzelf gemeld op het bureau aan de Mathildelaan in Eindhoven. Hij woont in Eindhoven en is 27 jaar.

De politie deed vorige week al een duidelijke oproep aan de betrokken relschoppers zichzelf te melden op het bureau omdat er duidelijke beelden zijn waarop zij te zien zijn. Daarop is nog geen reactie gekomen. De politie roept de overige relschoppers nogmaals op zich voor 5 juli te melden. Doen zij dat voor die datum niet, dan publiceert de politie daarna met toestemming van de officier van justitie de beelden waarop de mannen te zien zijn.

De Mobiele Eenheid moest de demonstratie eind mei nabij de Al-Fourqaan-moskee aan de Otterstraat afbreken, omdat een grote groep jongeren met stenen en andere voorwerpen naar Pegida-aanhangers en de politie gooide. Tijdens de ongeregeldheden werden al tien personen in de leeftijd van 14 jaar t/m 32 jaar gearresteerd.

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden