Eerste turborotondes in Rotterdamse haven

Eerste turborotondes in Rotterdamse haven [+video]
02-07-2019 11:01 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ROTTERDAM - Op Distripark Maasvlakte in de Dardanellenstraat zijn de eerste twee turborotondes van de Rotterdamse haven aangelegd. Ze vervangen twee gevaarlijke gelijkvloerse kruisingen. De rotondes zijn van beton vanwege de belasting door zware transporten, langere levensduur en lagere onderhoudskosten.

“De aanleg van de twee rotondes past in het beleid van het Havenbedrijf om de verkeersveiligheid in de haven te bevorderen en om van Distripark Maasvlakte een toplocatie voor warehousing te maken. Dat is belangrijk want de directe aanwezigheid van distributiecentra bindt lading aan de haven”, aldus Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf.

Speciale tweestrooksrotonde

De turborotonde is een speciaal vormgegeven tweestrooksrotonde, waar men al voor het oprijden van de rotonde de juiste rijstrook moet kiezen, omdat op de rotonde wijziging van rijstrook onmogelijk is. De turborotonde kent een hogere verkeersveiligheid ten opzichte van een standaard-tweestrooksrotonde. Ook de doorstroming is beter dan bij de standaard-tweestrooksrotonde en uiteraard veel beter dan de enkelstrooksrotonde.

Distripark Maasvlakte

Distripark Maasvlakte (DPMV) is een belangrijke vestigingslocatie voor distributie en empty depot activiteiten op de Maasvlakte. Het grootste deel van het Distripark is bedoeld voor distributiebedrijven die zich richten op zee-lading gebonden ADR-goederen, food en hoogwaardige consumptiegoederen.

De Dardanellenstraat is de hoofdas van het Distripark. In de loop van de jaren is de functie van de weg veranderd door de ontwikkeling van Maasvlakte II en de realisatie van het Coloradoviaduct. Het was ooit een lokale ontsluitingsweg voor het Distripark, maar is nu meer een doorgaande gebiedsontsluitingsweg. De inrichting van de weg voldeed niet aan de eisen van het huidig gebruik. Daarom en om de nog braakliggende terreinen op het Distripark in de westhoek uit te kunnen geven, moest worden geïnvesteerd in de nieuwe infrastructuur.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden