Utrechtse start-up Packaly bezorgt pakketten binnen een uur

Utrechtse start-up Packaly bezorgt pakketten binnen een uur
02-07-2019 09:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

UTRECHT - De utrechtse start-up Packaly gaat vanaf 1 augustus de strijd aan met de traditionele pakketbezorgers. Het internetbedrijf start een service voor winkeliers om hun pakketten binnen 60 minuten met een fietskoerier bij de klant te bezorgen. De klant kan via de webshop van de retailer producten bestellen en met Packaly binnen een uur thuis laten bezorgen.

Packaly bezorgt pakketten van fysieke retailers en hun webwinkels. “We geloven dat on-demand bezorgen niet alleen voor voedsel maar ook voor fysieke producten binnen een uur moet kunnen. Veel producten die we online bestellen liggen ook bij de winkels in de schappen. Dagelijks rijden diverse bestelbussen met online bestellingen vanuit grote magazijnen naar de binnensteden, waarna ze producten afleveren die misschien een kilometer verderop ook beschikbaar zijn,” zegt medeoprichter Axel Dekker.

Retailers kunnen Packaly integreren in hun webwinkel en aanbieden in het afrekenproces. Klanten kiezen voor de optie ‘afleveren met Packaly’ en krijgen na het afrekenproces een track & trace code toegestuurd met informatie over de verzending. De winkel zorgt dat de producten worden verzameld, waarna de Packaly-koerier het pakket ophaalt en binnen een uur bij de klant bezorgt.

De drie founders Axel Dekker, Adrik Elzing en Niels Nijhof kwamen op het idee door de drukke winkelstraten van de binnenstad. Het viel hen op dat producten die online besteld worden van ver moeten komen en binnen 1 tot 2 dagen worden geleverd, terwijl ze vaak al vlakbij de consument liggen. “Online koopgedrag neemt extreem snel toe. Pakketdiensten zijn drukker dan ooit en dit resulteert in meer verkeer. In welke stad dan ook zul je al snel een bestelbus voorbij zien komen van een bezorgdienst. Diverse gemeenten trekken al lange tijd aan de bel en besteden veel aandacht aan een autovrije binnenstad. Packaly bezorgt pakketten enkel door fietskoeriers in te zetten. De binnenstad autovrij maken zal de CO2-uitstoot reduceren en filevorming tegengaan. Dit zijn twee belangrijke punten die de leefbaarheid in de stad zullen verbeteren en die al geruime tijd op de agenda van diverse gemeenten staan,” aldus Axel Dekker.

Packaly wil samen met de bezorgers een nieuwe manier van flexibel werken ontwikkelen. “We investeren erg veel in onze bezorgers en geloven dat een gezonde omgeving ontzettend belangrijk is om te groeien. Onze bezorgers worden voorzien van alle gemakken en staan bij ons hoog in het vaandel”, aldus Axel Dekker.

In de komende maanden wil het internetbedrijf zich focussen op de pilot in Utrecht en snel uitbreiden naar andere grote steden in Nederland. Daarnaast wil het bedrijf het netwerk van huidige retailers vergroten. Packaly heeft een aantal mooie partijen aangesloten op het platform. In de komende 6 maanden wil het bedrijf nog eens twintig retailers aansluiten op het platform.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden