Clicky

 
Transport Online - Nestlé werknemers in Nunspeet gaan 24 uur staken

Nestlé werknemers in Nunspeet gaan 24 uur staken

Nestlé werknemers in Nunspeet gaan 24 uur staken
01-07-2019 20:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

NUNSPEET - Werknemers van voedingsmiddelenbedrijf Nestlé in Nunspeet leggen donderdagochtend vanaf 7.00 uur voor een etmaal het werk neer. Ze doen dit uit protest tegen het uitblijven van een nieuwe cao, meldt het CNV.

Afgelopen donderdag bracht een delegatie van de fabriek uit Nunspeet al een bezoek aan het hoofdkantoor in Amstelveen. “Nestlé heeft meer oog voor de aandeelhouders dan voor de eigen werknemers. We hebben de boodschap overgebracht dat het hoog tijd is voor een cao met een goede loonsverhoging. Dat kan ook, want het bedrijf maakt dikke winst”, zegt onderhandelaar Jeroen Warnaar van CNV Vakmensen.

Als de 24-uursstaking doorgaat, heeft dat direct gevolgen voor de productie van babyvoeding voor de buitenlandse markt. De grondstoffen zijn bederfelijk en kunnen, eenmaal geleverd, niet meer worden verwerkt. “We hopen dat het niet zover hoeft te komen, maar dan moet Nestlé wel over de brug komen”, zegt Warnaar.

Nestlé, met in totaal 800 werknemers, heeft twee cao’s: een basis-cao en een cao voor het hoger personeel. “In de nieuwe cao willen we meer zekerheid over de loonsverhoging. We zien niets in de plannen om in de basis-cao een prestatiebeloning in te voeren. In de cao voor het hoger personeel, waar al wel een variabele beloning zit, hebben we gezien dat die niet werkt. Dus daar willen we vanaf. We willen voor iedereen bij Nestlé een gelijke loonsverhoging, waarbij er minimaal sprake is van behoud van koopkracht.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden