Clicky


Duitse politie stuurt Pools afvaltransport terug naar Polen

Duitse politie stuurt Pools afvaltransport terug naar Polen [+foto's]
01-07-2019 11:45 | Buitenland | auteur Redactie

DRESDEN - Op donderdag 27 juni stopte de Duitse douane op de Duitse A4 ter hoogte van Niederseifersdorf een Poolse vrachtwagen. De vrachtwagen werd onderworpen aan een röntgeninspectie.

De douane had direct resultaat want de vrachtwagen vervoerde 17.000 kilo afval in de vorm van oude kleding. De kleding zat verpakt in zakken en was losjes in het ruim gestapeld, meldt de douane maandag. De lading was onderweg via Duitsland en Frankrijk naar Spanje.

De chauffeur van de vrachtwagen kon geen geldige vervoersbewijzen overleggen en het voertuig was niet aangemerkt als afvaltransport. Na overleg met het Rijksdirectoraat van Saksen werd de vrachtwagen teruggestuurd naar Polen.

De douane beheert intracommunautaire afvaltransporten via Duitsland. Het transport van afvalstoffen binnen de Europese Unie wordt geregeld door een overeenkomstige Verordening (EG) van het Europees Parlement en de Raad en door de Duitse wet inzake het transport van afvalstoffen. Als iemand afval binnen de Europese Unie wil vervoeren voor verder gebruik, moet hij op zijn minst een traceerbaar bewijs hebben van het soort afval. Bedrijven moeten geregistreerd en geregistreerd zijn voor transport en terugwinning (afhankelijk van het type afval).