Transport Online - Vader slachtoffer schreeuwt Gökmen T. toe

Vader slachtoffer schreeuwt Gökmen T. toe

Vader slachtoffer schreeuwt Gökmen T. toe
01-07-2019 11:19 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De vader van een van de omgekomen slachtoffers heeft verdachte Gökmen T. toegeschreeuwd toen hij de zaal verliet na de eerste inleidende zitting. "Lafaard, lafaard, een varken ben je." De man verloor zijn dochter Roos Verschuur (19) door de schietpartij in en bij een tram in Utrecht. Toen de vader opsprong wilde T. net tegen de rechtbank zeggen dat "jullie minder waard zijn dan..."

Verschuur werd neergeschoten in de tram, waar volgens het Openbaar Ministerie één dodelijk slachtoffer viel. Daarna is de schutter naar buiten gegaan en schoot hij daar op vluchtende passagiers en voorbijgangers.

Advocaat Sébas Diekstra, die vader René Verschuur bijstaat, begrijpt dat hij zijn enorme woede uitte toen T. wegliep. Wat T. zei op de extra vragen die de voorzitter van de rechtbank stelde, maakten de nabestaanden meer duidelijk hoe T. erin staat, aldus de advocaat. Diekstra denkt dat T. een advocaat weigert, omdat hij wellicht daarmee zou willen aantonen dat hij de rechtsstaat echt niet erkent.

In de zaal waar T. zat, zaten achter de vele journalisten ook nabestaanden, sommigen hevig geëmotioneerd. T. liep rustig tussen agenten de zaal uit. Hij had vlak daarvoor aangegeven dat hij de komende, eveneens inleidende zittingen, ook niet wilde bijwonen. De Utrechter wilde maandag ook niet verschijnen maar werd vooraf door de rechtbank verplicht te komen.

In september en december zijn de volgende inleidende zittingen gepland. De inhoudelijke behandeling is mogelijk begin volgend jaar.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions