Transport Online - 'Meeste kiezers positief over Klimaatakkoord'

'Meeste kiezers positief over Klimaatakkoord'

'Meeste kiezers positief over Klimaatakkoord'
01-07-2019 09:57 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Kiezers van de meeste partijen staan over het algemeen vrij positief tegenover het Klimaatakkoord. Wel vindt 83 procent dat er nog te veel onduidelijkheid zit in de vrijdag gepresenteerde kabinetsplannen. Kiezers van GroenLinks en D66 zijn het positiefst. Kiezers van FVD en PVV zijn het meest negatief. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Ongeveer 40 procent van de Nederlanders vreest dat het het netto-effect voor het klimaat zo klein is dat Nederland er beter niet aan kan beginnen. Een kwart vindt de klimaatplannen niet ver genoeg gaan. Bijna 70 procent zegt 'ja' op de stelling dat bedrijven meer moeten gaan bijdragen aan de plannen.

Hoeveel CO2-reductie alle plannen precies opleveren, moet het Planbureau voor de Leefomgeving nog doorrekenen. Daarover wordt in oktober meer duidelijk. Het Klimaatakkoord komt voort uit de honderden voorstellen die vijf zogenoemde klimaattafels eind vorig jaar deden voor verduurzaming van mobiliteit, woningbouw, energievoorziening, industrie en voedselproductie. Bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties waren vertegenwoordigd in de verschillende tafels.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,913
Diesel1,559

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen