Politie: stop met bedreigen rijschoolhouder Ferry Aalbregt

Politie: stop met bedreigen rijschoolhouder Ferry Aalbregt
30-06-2019 10:02 | Binnenland | auteur ANP

ZOETERMEER - De politie roept mensen op te stoppen met het bedreigen van de failliete rijschoolhouder uit Zoetermeer. Op Twitter wijst de politie erop dat social media op bedreigingen worden gemonitord. Hou het hoofd koel, vraagt de politie. "Doe geen bedreigingen of laster. Het lost de situatie niet op, maakt jou verdachte en kost politie onderzoekscapaciteit. Stop ermee."

De politie reageert op de kwestie van de rijschoolhouder Ferry Aalbregt, die plots failliet bleek waardoor veel commotie ontstond. Bij de politie hebben zich honderden gedupeerden gemeld die claimen nog geld van de man te krijgen. De politie is samen met het Openbaar Ministerie aan het onderzoeken of er sprake is van strafbaar handelen door de eigenaar van de rijschool.

Op social media wordt flink gescholden op de man. Eerder zei Aalbregt dat zijn personeel is bedreigd en dat hij zelf kogels in zijn brievenbus heeft gevonden. Hij zit momenteel in Spanje. Naar eigen zeggen is hij met zijn gezin naar Spanje verhuisd om daar een leven op te bouwen met zijn vrouw en twee kinderen. Hij zegt zich te schamen voor de kwestie.

De politie benadrukt in een aanvullende tweet "zeker oog te hebben voor de situatie van de gedupeerden en de gevoelens te begrijpen. We "willen dat niet afdoen, echter moeten we wel een grens trekken waar het gaat om strafbare bedreigingen. De recherche buigt zich reeds over de gehele zaak".NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden