Clicky

 
Transport Online - 220 meldingen van gedupeerden rijschool Zoetermeer

220 meldingen van gedupeerden rijschool Zoetermeer

220 meldingen van gedupeerden rijschool Zoetermeer
28-06-2019 23:15 | Binnenland | auteur ANP

ZOETERMEER - Bij de politie zijn tot nu toe 220 meldingen binnengekomen van mensen die zeggen gedupeerd te zijn door de autorijschool in Zoetermeer die abrupt sloot wegens faillissement, waardoor veel commotie ontstond. De politie raadt deze mensen aan om rechtshulp te zoeken.

Hoeveel mensen gedupeerd zijn, is onduidelijk. Hart van Nederland meldde eerder dat 4000 leerlingen en negentig rijinstructeurs zijn getroffen.

De politie is samen met het Openbaar Ministerie aan het onderzoeken of er sprake is van strafbaar handelen door de eigenaar van de rijschool, Ferry Aalbregt. Die zegt te zijn bedreigd en te zijn ondergedoken. De politie heeft contact met hem en zegt dat hij zijn medewerking verleent aan het onderzoek.

Als het onderzoek aanleiding geeft om met meer gedupeerden in contact te komen, dan zal de politie een speciaal e-mailadres openen. Mocht blijken dat de man strafbare feiten heeft gepleegd, dan wordt eveneens een speciaal e-mailadres geopend.

Volgens De Telegraaf is Aalbregt gevlucht met geld van leerlingen, instructeurs en zakenpartners. Straatgenoten zeggen tegen de krant dat hij een zeer luxueuze levensstijl had en de ene na de andere nieuwe auto kocht. Volgens De Telegraaf is hij mogelijk neergestreken in een luxe villa in het Spaanse Benalmádena.

Andere rijscholen proberen de gedupeerden te helpen. Volgens De Telegraaf biedt de Haagse Verkeersschool een grote korting en heeft de site Rijschoolspecialist.nl een pagina gemaakt waarop rijschoolhouders zich kunnen melden als ze hulp willen bieden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions