Clicky


Jorge Lorenzo hard ten val in Assen tijdens training

Jorge Lorenzo hard ten val in Assen tijdens training
28-06-2019 14:10 | Sport | auteur ANP

ASSEN - Jorge Lorenzo zal niet meer in actie komen bij de TT van Assen. De Spaanse motorcoureur en oud-wereldkampioen in de MotoGP-klasse kwam hard ten val tijdens de eerste training. In het ziekenhuis van Assen bleek dat hij een nekwervel heeft gebroken.

De 32-jarige Lorenzo crashte op hoge snelheid, in de zevende bocht van het circuit. Hij klaagde over pijn aan zijn borst en rug.

"Jorge is in orde, maar hij is erg lelijk gevallen", zei de arts van Honda vanuit het ziekenhuis. "Toen hij hier aankwam, was hij enigszins gedesoriënteerd en erg onstabiel. We hebben de relevante controles uitgevoerd, maar ik ben niet helemaal tevreden."

Gebroken nekwervel

Na meerdere scans kwam de gebroken nekwervel aan het licht. "Gelukkig is er geen hersenletsel, dat is het belangrijkste. Hij kan alles bewegen en heeft geen tekens van neurologische problemen. We moeten nu afwachten hoe het de komende uren gaat", aldus de arts.

Lorenzo zal waarschijnlijk naar Barcelona vliegen om daar verder gecontroleerd te worden. "Hij heeft daar zijn eigen medische team, dat hij vertrouwt."

Vorige week kwam Lorenzo tijdens de GP van Spanje ook al ten val.