Transport Online - Bijna 4 jaar cel voor doodrijden fietsers Goes

Bijna 4 jaar cel voor doodrijden fietsers Goes

Bijna 4 jaar cel voor doodrijden fietsers Goes
28-06-2019 14:05 | Binnenland | auteur ANP

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft een 20-jarige man uit het Zeeuwse Kloetinge veroordeeld tot 3 jaar en 9 maanden cel voor het doodrijden van een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië. Ook mag Sven M. vijf jaar niet autorijden. In oktober vorig jaar reed hij de twee fietsers met hoge snelheid aan, terwijl hij met drank op achter het stuur zat.

Tijdens de behandeling van zijn zaak bleek dat de beginnend bestuurder al vaker in de fout was gegaan. Zo kreeg hij twee boetes voor te hard rijden, werd hij gepakt met alcohol op en sprak de politie hem een keer aan toen hij een drukke parkeerplaats op scheurde. M. volgde vlak voor het fatale ongeval een cursus over alcohol in het verkeer. Hij moest ook een gedragscursus volgen, maar dat is er niet van gekomen omdat hij vanwege de aanrijding in de cel belandde.

De rechtbank oordeelde dat het gedrag van M. grenst aan roekeloosheid, maar niet als zodanig kan worden bestraft. De Zeeuw heeft volgens de rechter zeer onvoorzichtig en in zeer hoge mate onverantwoordelijk rijgedrag vertoond.

Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen de man vijf jaar cel en vijf jaar rijontzegging geëist.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen