Transport Online - Heerema's Sleipnir doorstaat zeetesten met vlag en wimpel

Heerema's Sleipnir doorstaat zeetesten met vlag en wimpel

Heerema's Sleipnir doorstaat zeetesten met vlag en wimpel
28-06-2019 14:00 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LEIDEN - Sleipnir, het nieuwste state-of-the-art semi-submersible kraanschip en ’s werelds eerste LNG-aangedreven constructieschip van Heerema Marine Contractors, heeft met succes haar zeetesten en hijstesten van de kranen afgerond.

Tijdens Sleipnirs zeetesten voldeden alle belangrijke systemen aan de specificaties of overtroffen deze zelfs.

Ook de snelheid van Sleipnir werd getest en met alle acht de thrusters volledig ingezet werd een snelheid van 12,2 knopen bereikt, ongeveer 22,6 km per uur, wat de reistijd van Sleipnir naar projecten over de hele wereld aanzienlijk zal verminderen.

De twee roterende kranen van Sleipnir met elk een vermogen van 10.000 ton en die samen lasten tot 20.000 ton kunnen tillen, werden ook getest. Als grootste kraanschip ter wereld kan Sleipnir enorme lasten tillen en uit de tests is gebleken dat ze gemakkelijk aan de specificaties van de kranen kan voldoen. De operationele testen werden met succes uitgevoerd met een belasting van 11.000 ton per kraan (110% van de capaciteit). Beide kranen doorstonden de testen met glans.

Het Dynamic Positioning-systeem presteerde nog beter dan de specificaties. Het systeem kan tijdens operationele werkzaamheden de Sleipnir zelfs stationair houden binnen het oppervlak van een tuintegel van 30 bij 30 cm.

Sleipnir begint binnenkort aan haar eerste reis naar Zuid-Spanje, waar ze zal worden voorbereid voor haar eerste installatieproject in de Middellandse Zee.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions