Transport Online - Drone hindert heli op weg naar ziekenhuis

Drone hindert heli op weg naar ziekenhuis

Drone hindert heli op weg naar ziekenhuis
27-06-2019 23:02 | Binnenland | auteur ANP

ENSCHEDE - Een drone heeft donderdagavond een traumahelikopter op weg naar Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede ernstig gehinderd. De piloot van de helikopter moest plotseling uitwijken en kon maar net een botsing voorkomen, aldus de politie. De politie is nog op zoek naar de bestuurder van de drone.

Een man die de politie donderdagavond als verdachte zag, is dat niet meer. Hij bestuurde eerder in diezelfde omgeving wel een drone, maar onderzoek heeft uitgewezen dat dat niet de drone was van de bijna-botsing, aldus de politie.

De heli was onderweg naar het ziekenhuis, met een van de twee mensen die zwaargewond waren geraakt door een ernstige aanrijding op de N36 in Wierden. Op de aanvliegroute naar het ziekenhuis was daar, ter hoogte van het Janninkcomplex waar een draai gemaakt moet worden, plotseling de drone. "Gelukkig kon hij toch nog goed landen en zijn alle inzittenden veilig op de grond gezet", aldus een politiewoordvoerster. "Je mag daar niet vliegen met een drone. Het was een levensgevaarlijke situatie."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions