Clicky


 


Vordering ProRail tot ontruiming van strook grond tussen Hoogkerk en Zuidhorn in kort geding afgewezen

Vordering ProRail tot ontruiming van strook grond tussen Hoogkerk en Zuidhorn in kort geding afgewezen
27-06-2019 17:32 | Algemeen | auteur Redactie

GRONINGEN - ProRail heeft in kort geding ontruiming van een strook grond gevorderd. Die grond heeft zij nodig voor een te realiseren verdubbeling van de spoorwegverbinding tussen Hoogkerk en Zuidhorn. De strook grond wordt gebruikt door een omwonende van de spoorwegverbinding.

Verkrijgende verjaring

De vordering van ProRail om de strook grond te ontruimen wordt door rechtbank Noord-Nederland afgewezen. Dit omdat voldoende aannemelijk is geworden dat gedaagde (de omwonende) door zogeheten verkrijgende verjaring de eigendom van de strook grond heeft verkregen en het er vooralsnog op lijkt dat hij de strook grond niet zonder recht of titel in gebruik heeft genomen.

Op grond van artikel 3:99 van het Burgerlijk Wetboek kan de bezitter van een onroerende zaak de eigendom ervan verkrijgen door verloop van 10 jaren indien hij de zaak te goeder trouw onafgebroken in bezit heeft gehad.

Belangenafweging

ProRail is van plan een onteigeningsprocedure in gang te zetten. Het belang van de gedaagde om in afwachting van die onteigeningsprocedure over zijn eigendom te kunnen blijven beschikken weegt naar het oordeel van de voorzieningenrechter zwaarder dan door ProRail gestelde (financiële en maatschappelijke) belangen om op korte termijn - al voor een geeffectueerde onteigening - over de grond te kunnen beschikken. De voorzieningenrechter wijst de vordering van ProRail daarom af.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats