Transport Online - Farm Trans start Bordeaux-traject en haalt met de koeltrailer de aardappel naar de Benelux

Farm Trans start Bordeaux-traject en haalt met de koeltrailer de aardappel naar de Benelux

Farm Trans start Bordeaux-traject en haalt met de koeltrailer de aardappel naar de Benelux
27-06-2019 16:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MOERDIJK - Farm Trans combineert haar agrarische expertise met innovatieve technieken en anticipeert op de aardappel schaarste in het vroege seizoen op de Noord-Europese markt.

Vanaf vandaag, donderdag 27 juni, is Farm Trans gestart met het Bordeaux-traject. Tijdens dit vooruitstrevende project worden aardappelen een aantal weken geladen in de zuidelijke regio van Bordeaux en in koeltrailers vervoerd naar de Farm Trans locatie in Moerdijk. In Bordeaux is het klimaat beter waardoor de aardappelen eerder in het seizoen kunnen worden gerooid.

Koeltrailer

Normaliter worden aardappelen vervoerd in speciale onderlossers, maar vanwege de enorme hoeveelheden die in korte tijd in Bordeaux worden geladen, denk hierbij aan vijftig trailers per dag, kiest het bedrijf voor een andere modaliteit, de koeltrailer. Deze trailer biedt ook als voordeel dat de temperatuur op het product kan worden afgestemd, waardoor de aardappelen gedurende de lange rit vers blijven. Het inzetten van dergelijke trailers voor aardappelen wordt zelden toegepast in de West-Europese markt.

Losplatform

In Bordeaux worden de aardappelen in de koeltrailers geladen door middel van een speciale laadinstallatie. Zodra de aardappelen in Moerdijk zijn gearriveerd worden deze gelost op een losplatform van 16 meter lang waarbij de gehele vrachtwagen op een veilige manier 38 graden wordt gekanteld om het product te kunnen lossen. Vervolgens worden de aardappelen overgeladen in onderlossers zodat ze bij de fabrieken kunnen worden gelost. Op deze manier kunnen de frites fabrieken in de Benelux ook in het vroege seizoen worden voorzien van de juiste producten.

Vooruitstrevend project

Volgens Theo Bos, Manager Bulk bij Farm Trans, is het Bordeaux-traject een mooi voorbeeld van 'driving food forward': "We maken gebruik van bestaande stromen waardoor we minder lege kilometers rijden. Door deze sustainable manier van rijden kunnen we kosten efficiënt voor onze klant aan de slag. Hierdoor bieden we een competitief aanbod in de markt. Vanzelfsprekend worden alle veiligheidsmaatregelen te allen tijde in acht genomen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions