Clicky

 
Transport Online - Luchthavens vragen luchtvaartindustrie te werken aan emissievrije luchtvaart

Luchthavens vragen luchtvaartindustrie te werken aan emissievrije luchtvaart

Luchthavens vragen luchtvaartindustrie te werken aan emissievrije luchtvaart
27-06-2019 13:25 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - De bij de Airports Council International (ACI) aangesloten Europese luchthavens hebben woensdag 26 juni een resolutie aangenomen waarin zij de luchtvaartindustrie vragen te werken aan emissievrije luchtvaart. Zelf hebben de Europese luchthavens toegezegd in 2050 uitstootvrij te zijn. Royal Schiphol Group is mede-initiatiefnemer van de resolutie.

ACI Europe erkent de inspanningen van de luchtvaartindustrie om via het wereldwijde systeem CORSIA vanaf 2020 CO2-neutraal te groeien. De luchthavens zijn echter van mening dat de ambitie van de industrie verder moet gaan dan CO2-neutrale groei. Zij vragen hen daarom tot een roadmap te komen voor emissievrije luchtvaart. De luchthavens doen dit naar aanleiding van het op 8 oktober 2018 gepubliceerde rapport van IPCC over de opwarming van de aarde. Eerder heeft de Nederlandse luchtvaartindustrie de ambitie voor emissievrije luchtvaart al uitgesproken in het ontwerpakkoord duurzame luchtvaart.

Ook vragen de luchthavens de bij ICAO aangesloten overheden het rapport van IPCC te erkennen en een lange termijn plan te ontwikkelen voor de reductie van CO2-uitstoot.

CO2-neutrale luchthavens in 2050

Tegelijkertijd committeren de Europese luchthavens zich aan de doelstelling om uiterlijk in 2050 uitstootvrij te zijn en eventuele resterende uitstoot op te vangen voor hergebruik/omzetting of om op te slaan. ACI heeft een duurzaamheidsstrategie ontwikkeld die luchthavens kunnen gebruiken om sneller te verduurzamen. Royal Schiphol Group is voor haar luchthavens ambitieuzer en zet erop in dat de luchthavens in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Lelystad al in 2030 emissievrij zijn.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden