Transport Online - Ex-eigenaar HEMA steekt geld in Gordon Ramsay

Ex-eigenaar HEMA steekt geld in Gordon Ramsay

Ex-eigenaar HEMA steekt geld in Gordon Ramsay
27-06-2019 10:12 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

LONDEN - De voormalige eigenaar van HEMA, de Britse investeerder Lion Capital, heeft miljoenen op tafel gelegd om van de Amerikaanse restaurants van sterrenchef Gordon Ramsay een imperium te bouwen. De investeringsmaatschappij financiert honderd nieuwe eetgelegenheden in de Verenigde Staten in de komende vijf jaar.

Amerikanen gaan graag naar de bestaande Gordon Ramsay-restaurants, vertelde de beroemde Britse tv-chef deze week tegen zakentijdschrift Forbes. "Het loopt storm. Ik zie continu rijen voor de ingang." Ramsay heeft verschillende concepten in de VS onder meer in Las Vegas, met bijvoorbeeld een menu met uiteenlopende 'fish and chips'-gerechten of een grillroom waar zijn alom geprezen biefstukken geserveerd worden.

Het huidige jurylid van het Amerikaanse kookprogramma MasterChef wil zijn naamsbekendheid in de VS te gelde maken. Een onderdeel van dit plan is om meerdere nieuwe concepten aan het aanbod toe te voegen zoals een speciale pizzeria. Volgens Ramsay is Lion Capital de geschikte partner in dit avontuur, omdat die hem van geld voorziet maar hem zakelijk de vrije hand laat.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions