Transport Online - 2018 recordjaar voor Broekman Logistics

2018 recordjaar voor Broekman Logistics

2018 recordjaar voor Broekman Logistics
27-06-2019 09:59 | Bedrijfsresultaten | auteur Redactie

ROTTERDAM - Broekman Logistics, de leverancier van de wereldwijde supply chain-oplossingen, met het hoofdkantoor in Rotterdam en vestigingen in India, Tsjechië, Polen, België, Singapore en China, meldt een recordjaar met een sterke omzetgroei van 188 naar 200 miljoen euro voor 2018. Voorts slaagde het bedrijf erin om zijn bottom-line resultaten te verbeteren als gevolg van de investeringen die het de afgelopen jaren heeft gedaan.

Volgens Raymond Riemen, CEO van Broekman Logistics, was het jaar 2018 het kantelpunt waarin het bedrijf begon te profiteren van de investeringsstrategie die het de afgelopen jaren heeft gevolgd. De groeistrategie door selectieve investeringen in activa en bedrijfsbrede investeringen in ‘Operational Excellence’ en ‘Human Resource Development’ leidden tot een omzetstijging van 6 procent - bovenop de groei van 22 procent vorig jaar - en een sterke groei van de EBITDA.

"Deze aanzienlijke toename van de nettowinst is grotendeels gebaseerd op organische groei in alle drie de bedrijfsdivisies, mede dankzij de investeringen van de voorgaande jaren, hoewel gedeeltelijk beïnvloed door de winst gerelateerd aan de bouw van ons nieuwe warehouse in Venlo - een belangrijke pijler in onze groeistrategie gericht op investeringen in mensen, systemen en onroerend goed, om zo duurzame waarde te creëren ", zegt Diederik Günther, CFO van Broekman Logistics. "Bovendien hebben we in 2018 belangrijke stappen gezet in onze duurzaamheidsinspanningen, die we volgende maand zullen rapporteren in ons MVO-verslag."

Breakbulk Terminals zet solide groei voort

De divisie Breakbulk Terminals rapporteert een omzetstijging van 5 procent en een sterke winstgroei als gevolg van de investeringen in vaste activa. De uitbreidingen in de loodsen en verbeteringen in operationele efficiëntie, gecombineerd met een solide bezettingsgraad van de All-Weather Terminal en een verhoogde focus voor het aanbieden van een totale supply chain-oplossing voor gecompliceerde projectlading logistiek, resulteerden in gezonde en stabiele inkomsten voor de Groep.

Agentschap en internationale groei stimuleren Forwarding & Shipping-activiteiten

Met een gestage omzetgroei in alle internationale vestigingen en een substantiële EBITDA verbetering van 30 procent, presteert de divisie Forwarding & Shipping beter dan de markt. De groei van de Indiase en Poolse filialen onderstreept de wereldwijde ambities van de expeditie activiteiten van het bedrijf. De scheepvaartdiensten van Broekman Shipping leverden een belangrijke bijdrage aan het totale resultaat van de organisatie.

Warehousing & Distribution: 2018 is het jaar van het marktleiderschap in de Benelux voor gevarengoederen logistiek

De divisie Warehousing & Distribution zet de stijgende lijn voort; na de solide groei van 16 procent in 2017, rapporteert de divisie nu een sterke groei van 18 procent en een EBITDA-resultaat met dubbele cijfers. Gecombineerd met de acquisitie van de opslag- en afvulfaciliteiten van de VLS-Group in de Benelux - waarvan de laatste twee maanden zijn opgenomen in de financiële cijfers – mag het bedrijf zichzelf met recht marktleider noemen in complexe logistieke oplossingen voor verpakte chemicaliën in de Benelux.

Investeringen werpen hun vruchten af

Raymond Riemen besluit: "De continue ontwikkeling van onze toegewijde medewerkers heeft ons besluit om te investeren in turbulente tijden gestimuleerd." Als gevolg van de investerings- en ontwikkelingsstrategie is het bedrijf klaar om de daarmee gecreëerde kansen te omarmen. Aldus een trotse Raymond Riemen: "Het jaar 2018 bewijst de waarde van onze ondernemersgeest: zeer gerichte investeringen om onze competenties op strategische locaties in de logistieke keten te optimaliseren, in combinatie met onze personal touch, leveren directe waarde voor onze klanten, onze medewerkers en ons bedrijf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions