Clicky

 
Transport Online - Krone neemt Knapen Groep over

Krone neemt Knapen Groep over

Krone neemt Knapen Groep over
26-06-2019 17:00 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

DEURNE/WERLTE - Met ingang van 25 juni 2019, heeft Krone Commercial Vehicle Group honderd procent van de aandelen van de Knapen Groep overgenomen, samen met haar dochterondernemingen Knapen Trailers BV, Knapen Service BV en Trailned BV.

Als Europees marktleider in schuifvloertrailers wordt Knapen Trailers onderdeel van één van de toonaangevende Europese trailerfabrikanten en een wereldspeler in landbouwmachines. Dit betekent een krachtige uitgangspositie voor toekomstige kansen in beide sectoren. De transactie is onder voorbehoud van goedgekeuring door de mededingingsautoriteiten.

De achterliggende gedachte achter de overname is om de krachten te bundelen in twee sterke disciplines: de expertise van Krone in standaardtrailers en de klantgerichte maatwerk benadering van Knapen. Het uiteindelijke doel is om de absoluut beste producten en diensten voor de Europese klanten in het wegtransport aan te bieden. Voor onze klanten en leveranciers betekent deze acquisitie een volgende stap op het gebied van professionaliteit in trailerbouw.

Onder de vleugels van de Krone Commercial Vehicle Group, zal Knapen volledig zefstandig blijven opereren. Het ervaren managementteam van Knapen blijft ongewijzigd en er worden geen reorganisaties doorgevoerd. Hetzelfde geldt voor het gespecialiseerde Europese dealernetwerk van Knapen. Zowel Krone als Knapen geloven in persoonlijke en professionele relaties met hun klanten, personeel, leveranciers en partners. Deze belangrijke kernwaarde vormt een sterke band tussen de twee bedrijven. Hetzelfde geldt voor het streven naar een eerlijke, transparante en ondernemende aanpak naar onze gewaardeerde klanten en relaties.

Knapen Trailers, gevestigd in Deurne in Zuid-oost Brabant, is een fabrikant gespecialiseerd in de productie van aluminium schuifvloertrailers. De sterke focus op één productgroep, gecombineerd met een sterke innovatiestrategie en producten van hoge kwaliteit, heeft Knapen de nummer 1 positie in de Europese schuifvloer-markt opgeleverd.

Met een one-stop-shop strategie bestaande uit verkoop, service, spare parts, verhuur, leasing en gebruikte trailers, kunnen Knapen-klanten vertrouwen op de allerbeste service en vakmanschap. De sterke merknaam "Knapen Trailers", die staat voor deze unieke kwaliteitsbenadering, blijft bestaan. Krone garandeert met de overname de lokale werkgelegenheid in Deurne door niet alleen alle bedrijfsactiviteiten, maar ook de productie- en service faciliteiten over te nemen.

Krone Commercial Vehicle Group is een onderdeel van de Bernard Krone Holding SE & Co. KG met haar hoofdkantoor in Spelle, Duitsland. Krone is een familiebedrijf sinds 1906. Ze is één van de sterkste spelers op de markt voor landbouwmachines, standaard opleggers en wissellaadbakken (z.g. swap bodies).

Met een productievolume van meer dan 43.000 rollende eenheden en 10.000 wisselsystemen in 2018, is Krone één van de marktleiders op het gebied van schuifzeiltrailers, koelers, boxtrailers en wissellaadbakken. Wereldwijd werken ongeveer 6.000 mensen op de Krone-locaties in Spelle, Werlte, Herzlake, Lübtheen, Dinklage en Tire (TR). Al generaties lang staat Krone voor toptechniek en producten van uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden