Royal Schiphol Group krijgt groter aandeel in Brisbane Airport

Royal Schiphol Group krijgt groter aandeel in Brisbane Airport
26-06-2019 11:27 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - Royal Schiphol Group neemt een groter aandeel in Brisbane Airport (BACH), waarvan Schiphol al sinds 1997 aandeelhouder is. Het belang neemt met 0,89 procent toe tot 19,61 procent. De aandelen worden overgenomen van één van de andere aandeelhouders van BACH.

De toekomstverwachtingen van Brisbane Airport zijn positief. Door de jaren heeft Royal Schiphol Group de luchthaven Brisbane in haar ontwikkeling ondersteund door kennis te delen, door personeel te detacheren en door zetels in het bestuur (de "Board of Directors") te bezetten. Brisbane Airport investeert aanzienlijk in haar toekomst. Belangrijke projecten zijn de aanleg van een nieuwe baan, de renovatie van het terminalgebouw voor binnenlandse vluchten en de uitbreiding van het terminalgebouw voor internationale vluchten. Daarnaast wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van commercieel vastgoed en parkeergelegenheid op het luchthaventerrein.

In 2019 heeft Brisbane Airport de SkyTrax Award voor beste luchthaven in Australië/Stille Oceaan ontvangen. Dit is de derde keer in de afgelopen vier jaar dat Brisbane Airport zich de beste luchthaven (Australië/Stille Oceaan) mag noemen. Daarnaast kreeg de luchthaven in 2015 en 2017 ook al een onderscheiding voor beste personeel (Australië/Stille Oceaan). In 2018 reisden ruim 23 miljoen passagiers via Brisbane Airport.

BACH heeft sinds juli 1997 een 50-jarige lease op de luchthaven van Brisbane, met een verlengingsoptie van nog eens 49 jaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden