Transport Online - Vrachtwagenchauffeur overleden na ongeval met vrachtwagen op A6 [+foto]

Vrachtwagenchauffeur overleden na ongeval met vrachtwagen op A6

Vrachtwagenchauffeur overleden na ongeval met vrachtwagen op A6 [+foto]
26-06-2019 14:45 | Ongevallen | auteur Redactie

BANT - [update 14:45 uur] Op de A6 tussen Emmeloord en Lemmer, net voor de afslag naar Bant, heeft woensdagochtend 26 juni een ernstig éénzijdig ongeval plaatsgevonden. 

Een tankwagen raakte even voor 10:00 uur door nog onbekende oorzaak van de snelweg, waarna de vrachtwagen gekanteld in de sloot en deels in een akker met uien belandde.

De chauffeur raakte bij het ongeluk gewond en is door de brandweer uit de cabine gehaald. De man is later aan zijn verwondingen overleden. Volgens de politie werd hij tijdens het rijden mogelijk onwel, waardoor de tankwagen van de weg raakte. Vanwege de ernst van het letsel kwam ook een traumahelikopter naar de A6 toe.

De tankwagen vervoerde acrylzuur. Dit is een bijtende en brandbare stof. Volgens de hulpdiensten zou de tank niet lek zijn, maar voorzichtigheid is zeer geboden want de onderkant van de tank is wel beschadigd.

Vanwege de veiligheid, berging en het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk is de A6 vanaf Emmeloord richting het noorden langdurig afgesloten. Een omleiding voor het verkeer is ingesteld. Hoelang dit gaat duren is momenteel nog onduidelijk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,257

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions