Clicky


Eerste volledig elektrische Mercedes-Benz eActros trucks op de Zwitserse wegen

Eerste volledig elektrische Mercedes-Benz eActros trucks op de Zwitserse wegen
25-06-2019 16:31 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

NIEUWEGEIN - Twee Mercedes-Benz eActros trucks zijn in gebruik genomen door een tweetal Zwitserse bedrijven: logistiek dienstverlener Camion Transport en retailer Migros. De twee in gebruik genomen volledig elektrische trucks maken onderdeel uit van de zogenaamde eActros ‘Innovatievloot’. De elektrische vrachtwagens worden getest door bedrijven in diverse sectoren.

Inzet eActros trucks

De 18-tons truck voor Camion Transport wordt ingezet voor het vervoer van stukgoederen vanaf het stadscentrum van St. Gallen. De 25-tons vrachtwagen van Migros gaat goederen transporteren naar supermarktketens in Zurich en omliggende regio. Beide e-trucks gaan dagelijks een afstand afleggen van 150 km. De trucks beschikken over een actieradius van 200 km bij een volledig opgeladen batterij. De trucks worden iedere avond opgeladen bij de depots van de bedrijven. Beide bedrijven zetten met de entree van de eActros trucks hun duurzaamheidsambities verder kracht bij. In Duitsland worden al intensieve praktijktests uitgevoerd met de emissievrije eActros.

eActros: emissievrij alternatief voor stadsdistributie

Twee elektromotoren bij de wielnaven van de achteras zorgen voor de aandrijving, met ieder een capaciteit van 126 kW (171 pk) en 485 Nm maximum koppel. Lithium-ion batterijen met een capaciteit van 240 kWh voorzien de eActros van de benodigde energie. Afhankelijk van het beschikbare oplaadvermogen kunnen de batterijen binnen twee uur (op 150 kW) worden opgeladen.

eActros ‘Innovatievloot’

Als onderdeel van de eActros ‘Innovatievloot’ worden de 18- en 25-tons voertuigen getest door twintig bedrijven in diverse distributiesectoren en in hun eigen dagelijkse praktijk. Het testen van deze ‘Innovatievloot’ bestaat uit twee fases, ieder met tien ondernemingen. Feedback uit deze praktijkproeven wordt direct meegenomen in de verdere ontwikkeling van de eActros. Het doel is om vanaf 2021 schone en stille distributie in stedelijke gebieden mogelijk te maken met trucks.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • Bakker Goedhart
  • Bakker Goedhart
  • Bakker Goedhart
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions