Clicky

 
Transport Online - Nieuw distributiecentrum voor DSV in Tholen

Nieuw distributiecentrum voor DSV in Tholen

Nieuw distributiecentrum voor DSV in Tholen
25-06-2019 10:56 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

THOLEN - Gemeente Tholen en DSV Solutions ondertekenden 24 juni 2019 de verkoopovereenkomst voor een perceel van 15 ha. op bedrijventerrein Welgelegen III. Het van oorsprong Deense bedrijf DSV is een wereldwijd opererende onderneming op het gebied van lucht- en zeevracht, wegtransport en logistiek. De divisie Solutions houdt zich bezig met het ontwerpen, inrichten en managen van logistieke totaalconcepten. DSV wil op het perceel van 15 ha. een distributiecentrum bouwen van ca. 90.000 m2 voor de opslag van uiteenlopende goederen voor haar klanten.

In verband met de uitbreiding van haar activiteiten in de regio Bergen op zoom zocht DSV een royaal kavel met een logistieke bestemming. Toen op 31 januari 2019 de bestemming van het logistieke kavel op Welgelegen III in Tholen onherroepelijk werd, was de keuze snel gemaakt. DSV is direct met de ontwikkeling van het distributiecentrum aan de slag gegaan.

Directeur Bas Fraanje van DSV Zuid-West, geeft aan dat de locatie op Tholen een perfecte uitvalsbasis is voor hun bedrijf. Op deze wijze kan DSV in de regio Bergen op Zoom verder groeien. Ook qua arbeidsmarkt is de ligging op het scharnierpunt tussen Zeeland en West-Brabant optimaal.

Wethouder Frank Hommel is gelukkig met het feit dat met het bestemmingsplan Welgelegen kon worden voldaan aan de wensen van DSV. “Het niet hebben van een bestemmingsplan heeft er in het verleden wel eens voor gezorgd dat kandidaten afhaakten. De komst van DSV naar Tholen zal extra werkgelegenheid met zich meebrengen. Ook dat is mooi voor de gemeente.”

De directe werkgelegenheid is ongeveer 200 fte, mogelijk zelfs meer. Voor wat betreft transport en de overige spin-off komt daar nog eens 200 fte bij. Het bedrijf is van plan om 6 dagen in de week in twee ploegen te gaan werken, van 6.00 uur tot 18.00 uur. Barry Jacobs, wethouder van de gemeente Bergen op Zoom is eveneens ontzettend blij met de werkgelegenheid in de regio en wil samen met het Werkcentrum Bergen op Zoom helpen om de vacatures in te vullen.

Voor de bouw van het distributiecentrum werkt DSV met een strakke planning. De gemeente Tholen start binnenkort met het bouwrijp maken van het terrein. De oplevering van de eerste compartimenten staat gepland voor mei 2020.  Het feit dat alle wensen van DSV ruim binnen het bestemmingsplan passen, heeft er aan bijgedragen dat snel geschakeld kan worden.

DSV Solutions is de logistieke divisie van het aan de Deense beurs genoteerde DSV. Deze wereldwijd opererende onderneming met meer dan 47.000 medewerkers is een toonaangevende speler op het gebied van lucht- en zeevracht, wegtransport en logistiek. De organisatie bestaat uit drie divisies, namelijk DSV Solutions, DSV Road en DSV Air & Sea. De divisie Solutions legt zich toe op het ontwerpen, inrichten en managen van logistieke totaalconcepten en beschikt in Europa over ca. 400 moderne distributiecentra, met in totaal meer dan 5 miljoen m2 oppervlakte.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,191
Diesel2,063

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats