Transport Online - Maarten van der Weijden heeft Elfstedenzwemtocht voltooid

Maarten van der Weijden heeft Elfstedenzwemtocht voltooid

Maarten van der Weijden heeft Elfstedenzwemtocht voltooid
24-06-2019 19:33 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - Maarten van der Weijden heeft maandagavond rond 19.30 uur in Leeuwarden zijn Elfstedenzwemtocht voltooid. Na 195 kilometer door de Friese wateren kreeg de 38-jarige zwemmer onder enorme belangstelling zijn elfde en laatste stempel.

De langeafstandszwemmer zei bij aankomst dat het naar omstandigheden "best wel goed" met hem ging. De laatste meters zwom hij door een erehaag van mensen die een stuk hadden meegezwommen.

"Ik heb enorm genoten. Dat komt vooral door jullie enthousiasme. Bedankt daarvoor", zei hij tegen het publiek.

Terwijl Van der Weijden de ambulance inging voor een eerste medische check-up, zong de Friese troubadour Piter Wilkens het lied ‘It paad werom’ (de weg terug). Toen het lied klaar was, vertrok de ambulance.

Van der Weijden begon vrijdagavond in Leeuwarden voor de tweede keer aan zijn monstertocht om geld voor kankeronderzoek op te halen. Vorig jaar strandde hij na 163 kilometer in Birdaard. Hij passeerde dit punt maandagochtend rond 07.00 uur. Via Dokkum keerde hij daarna terug naar de Friese hoofdstad. Tijdens de hele tocht kreeg hij steun van vele mensen op de kant.

Van der Weijden zei vooraf al dat hij had geleerd van zijn eerste poging. Hij at en sliep dit keer meer. Ook droeg hij een warmer pak en kreeg dit keer steun van meezwemmers. Hoewel hij maandag last had van schuurplekken door zijn pak, slaagde hij erin de finish te halen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions