Autobergers delen water uit aan gestrande automobilisten

Autobergers delen water uit aan gestrande automobilisten
24-06-2019 17:30 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

De Nederlandse autobergers aangesloten bij de Vereniging van Berging- en Mobiliteitsspecialisten zien dat automobilisten met dit extreem hete weer slecht voorbereid op pad gaan. Op de oververhitte wegen stranden veel auto’s juist dóór die hitte. De chauffeurs hebben echter zelden water bij zich – laat staan een éxtra flesje. Zélfs niet als ze kinderen in de auto hebben. Daarom brengen de bergers bij een stranding of ongeval vandaag en de komende dagen standaard (veel) extra flesjes water mee.

Bergers zorgen voor verkoeling

Rob de Jong, voorzitter van de Vereniging Berging- en Mobiliteitsspecialisten (VBM) “Onze leden letten deze dagen extra op de gestrande automobilisten. Zowel op de snelwegen als de provinciale wegen. Wij hebben onze bergers geadviseerd veel extra flesjes koel water mee te nemen bij een uitruk. Met dit weer hebben mensen – en dieren – die langs de weg stranden extra vocht nodig. We weten uit ervaring dat automobilisten meestal géén of te weinig water meenemen. Daarom halen we iedereen volgens het protocol van Rijkswaterstaat zo snel mogelijk van de vluchtstrook of uit de berm en brengen hen naar een locatie met voorzieningen. Voor de rit ernaartoe krijgen ze van ons alvast extra water! We doen dit op eigen initiatief gezien de ervaring van afgelopen jaren. We kunnen mensen niet laten uitdrogen, toch?”

Zorg voor jezelf en melding op juiste plek!

“Als je één dezer dagen de weg op gaat, neem water mee! Krijg je pech of erger, bel direct 112! Mocht die verbinding dan uitvallen – we kennen de voorbeelden, zoals vandaag – dan ben je voorbereid. Maar in alle gevallen: meld in deze hitte een stranding niet bij je garage, leasemaatschappij of op de snelweg niet bij de Wegenwacht. Zoek contact met 112 want dan komt de machinerie van Rijkswaterstaat het allersnelst op gang en krijg je snel de juiste hulp. Dan rukken bergers direct voor jou uit. Zo sta je niet onwenselijk lang in de volle zon stil langs de weg. Bel de juiste instantie, is ons dringende advies! En blijf geduldig, want op provinciale wegen duurt het wat langer voordat we bij je zijn. Maar we komen!”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,465

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden