Transport Online - LIVESTREAM: Van der Weijden passeert eindpunt vorig jaar

LIVESTREAM: Van der Weijden passeert eindpunt vorig jaar

LIVESTREAM: Van der Weijden passeert eindpunt vorig jaar
24-06-2019 08:20 | Binnenland | auteur ANP

BIRDAARD - Maarten van der Weijden is voorbij het punt waar hij vorig jaar op moest geven in de jachthaven van Birdaard. In 2018 moest de zwemmer na 163 kilometer met zijn Elfstedentocht stoppen omdat hij zich niet goed voelde. Dat punt is hij nu iets voor 7.00 uur gepasseerd.

De zwemmer is kort gestopt bij zijn eigen standbeeld in Birdaard. Hij heeft er een speciale stempel gekregen van zijn vrouw Daisy en zijn kinderen. Daarnaast werd het nummer Leef van André Hazes jr. gespeeld, omdat Van der Weijden dat altijd met zijn dochters zingt. Er zou ook een speciale wensballon worden opgelaten maar vanwege de wind werd dit geschrapt.

In Birdaard is hij ondanks het tijdstip toch door een paar honderd mensen aangemoedigd. Zo stond een man uit Eelde al drie dagen met zijn camper in het Friese dorp te wachten. "Dit is the place to be", verklaarde hij zijn aanwezigheid. Volgens hem waren er meer mensen die al een aantal dagen in Birdaard aan het wachten waren.

Een familielid van Van der Weijden laat weten dat het goed gaat met de zwemmer. Hij gaat een voor hem nieuw gedeelte zwemmen, maar ze heeft er alle vertrouwen in dat Maarten de finish haalt.

Kort voor Van der Weijden Birdaard bereikte stopte hij nog even, omdat hij te veel last had van schuurplekken. Na een korte behandeling kon de zwemmer verder. Van der Weijden is nu onderweg naar Dokkum, de tiende stad op zijn tocht.

Tussen 23.45 uur en 3.30 uur heeft de zwemmer een aantal uur geslapen in een tentje op de begeleidingsboot. Toen was hij een aantal kilometer voor het dorp Bartlehiem. De nachtrust heeft langer geduurd dan gepland, omdat Van der Weijden uitgeput was en moeite kreeg met zijn coördinatie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions