Transport Online - LIVESTREAM: Goede eerste nacht voor Van der Weijden

LIVESTREAM: Goede eerste nacht voor Van der Weijden

LIVESTREAM: Goede eerste nacht voor Van der Weijden
22-06-2019 10:07 | Binnenland | auteur ANP

BALK - Maarten van der Weijden heeft een goede eerste nacht achter de rug bij zijn tweede poging de Elfstedentocht te zwemmen. ''Hij heeft goed gegeten en gedronken en ligt mooi op schema'', zegt een woordvoerster van het team van de olympisch kampioen op de 10 kilometer van Peking (2008).

''Het zwemmen door het Slotermeer vannacht verliep prima. In tegenstelling tot de vorige poging was het water erg rustig, aldus de woordvoerster. ''En net als vorige keer zijn er weer veel aanmoedigingen voor Maarten.''

Omstreeks 7.15 uur zwom Van der Weijden door Balk. Hij had toen ongeveer 47 kilometer achter de rug en drie stempels verzameld. De langeafstandzwemmer wordt tussen 13.00 en 14.00 uur in Stavoren verwacht.

Met zijn zwemtocht door Friesland haalde Van der Weijden jaar 5 miljoen euro op voor kankeronderzoek. Tot zijn teleurstelling moest hij toen na 163 kilometer in Birdaard stoppen omdat zijn lichaam het niet meer aankon. Van der Weijden heeft goede hoop dat hij door de ervaringen van vorige keer zijn tocht dit keer wel kan voltooien en maandag na 200 kilometer in Leeuwarden zal finishen.

Volg Maarten van der Weijden tijdens zijn elfstedentocht hieronder live

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen