Trump: aanval op Iran afgeblazen om levens te sparen

Trump: aanval op Iran afgeblazen om levens te sparen
21-06-2019 15:52 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump blies tien minuten voor een geplande aanval op Iran die militaire actie af omdat daardoor 150 mensen zouden kunnen omkomen. Trump meldde op Twitter dat zo'n aanval niet "in verhouding zou staan'' tot het neerschieten van een onbemande Amerikaanse drone door Iran eerder deze week.

Trump meldde dat de Amerikanen in de nacht van donderdag op vrijdag op drie verschillende plekken wilden aanvallen. Volgens Amerikaanse media waren gevechtsvliegtuigen al onderweg, terwijl schepen van de Amerikaanse marine in aanvalspositie lagen, toen de aanvalsopdracht door het Witte Huis weer werd ingetrokken.

In zijn tweet maakte Trump duidelijk dat hij met Iran geen haast heeft. Hij waarschuwde dat het militaire apparaat is vernieuwd en gereed is om de kant van Iran op te gaan. ''Veruit het beste in de wereld'', twitterde de president over het Amerikaanse leger.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden