H.Essers neemt Gebr. Hoefnagels Transport over

H.Essers neemt Gebr. Hoefnagels Transport over
21-06-2019 09:30 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

GENK/ASTEN - De Belgisch logistiek dienstverlener H.Essers neemt per 30 september het Nederlandse Gebr. Hoefnagels Transport over. “Met deze overname worden we marktleider in de Benelux voor de logistieke dienstverlening voor alle bouw-, infrastructuur- en nutsbedrijven”, aldus CEO Gert Bervoets, die de 222 medewerkers van Hoefnagels en eigenaren Jan en Aloys Hoefnagels van harte welkom heet binnen de groep.

Door het toenemend gebruik van prefabelementen en modulaire bouwprocessen, waarbij kant-en-klare eenheden vooraf gemonteerd worden, stijgt ook de vraag naar passende logistieke mogelijkheden voor deze elementen. H.Essers Infrastructure speelt al een poos in op die vraag en was al een belangrijke speler in een groeiende nichemarkt.

“De overname van Gebroeders Hoefnagels Transport, goed voor 25 miljoen euro omzet, stelt ons in staat om onze diensten én vloot uit te breiden en zo een one-stop-shop provider te worden die alle type voertuigen in huis heeft om ieder bouwgerelateerd element te vervoeren”, aldus Gert Bervoets.

“Zo kunnen we nog klantgerichter te werk gaan. Bovendien is de overname een mooie opportuniteit om enerzijds onze activiteiten in Nederland uit te breiden en anderzijds onze sterke expertise van nutsbedrijven in te zetten bij onze Noorderburen.”

Voor de huidige directeuren, Jan en Aloys Hoefnagels, biedt de overname een ideale gelegenheid om de toekomst van hun familiebedrijf en die van hun team te verzekeren. Sinds 1943 is het bedrijf, dat nationaal en internationaal actief is, uitgegroeid tot een professioneel transportbedrijf dat bekend staat om zijn flexibiliteit en klantgerichtheid.

“Ondanks de sterke groei, hebben we het familiale karakter van ons bedrijf altijd weten te behouden", klinkt het bij Jan en Aloys, die, net als hun team van 222 medewerkers, aan de slag blijven binnen het bedrijf. “Daarnaast hebben we altijd sterk ingezet op klantgerichtheid en flexibiliteit. Diverse raakvlakken met H.Essers dus, die, samengevoegd, een grote meerwaarde zullen zijn voor alle klanten.”

Inmiddels telt het wagenpark van Gebr Hoefnagels Transport 155 eigen trekkende eenheden, en is daarmee een van de grotere logistiek dienstverleners in de bouw- en industriesector met specialisaties op gebied van exceptioneel transport en bouwmaterialen in Nederland. Het bedrijf heeft vestigingen in Asten en Weert.

Met 71 vestigingen verdeeld over 17 landen, 1.460 vrachtwagens en 3.050 trailers, een totale opslagoppervlakte van 950.000 m2 en meer dan 6.240 werknemers, is het familiebedrijf H.Essers sinds haar oprichting in 1928 uitgegroeid tot één van de voornaamste dienstverleners in Europa op het vlak van transport en logistiek voor sectoren als chemie, pharmaceutica/healthcare en kwalitatief hoogstaande goederen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,780
Diesel1,460

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden