Clicky

 Zeer grote brand bij recyclingbedrijf HKS Metals Nijmegen

Zeer grote brand bij recyclingbedrijf HKS Metals Nijmegen [+foto's]
20-06-2019 17:10 | Brand | auteur Redactie | ANP

NIJMEGEN - [update 20:07 uur] Op het terrein van een metaalrecyclingbedrijf aan de Nijverheidsweg in Nijmegen heeft een grote brand gewoed. De buitenbrand veroorzaakte rookontwikkeling die over de stad trok. "De rook gaat gelukkig niet in de richting van het Goffertpark waar Phil Collins optreedt", meldde een woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Er zijn geen gewonden gevallen.

Door de rookoverlast stuurde de veiligheidsregio een NL-Alert waarin het waarschuwde voor de "zeer grote brand". "Sluit ramen en deuren en zet de ventilatie uit", meldt het bericht dat in een groot gebied in Nijmegen werd verspreid. Ook de duizenden bezoekers van het concert van Phil Collins ontvingen de melding. "De gemeten concentraties vormen geen direct gevaar voor de gezondheid", meldt de veiligheidsregio.

De hulpdiensten rukten in groten getale uit na de melding, omstreeks 17.00 uur. Er zouden explosies gehoord zijn op het industrieterrein. De woordvoerder kon dat niet bevestigen, Wel stonden volgens hem stoffen in de brand die met de metaalrecycling te maken hebben en ook de rook veroorzaakten.

De brandweer had het vuur rond 19.45 uur onder controle en zal nog enkele uren nablussen. De brand samen met het concert zorgden voor veel files op de wegen rond Nijmegen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions