Clicky


Nederlandse MKB Participatiemaatschappij verkrijgt meerderheidsbelang in Bel Impex B.V.

Nederlandse MKB Participatiemaatschappij verkrijgt meerderheidsbelang in Bel Impex B.V.
20-06-2019 16:44 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTERDAM - Nederlandse MKB Participatiemaatschappij diversifieert haar portefeuille met een meerderheidsbelang in Bel Impex (anno 1992); een gevestigde groothandelaar in groente en fruit. Een groot gedeelte van het vers assortiment van de welbekende supermarkten in Nederland wordt al ruim 27 jaar geleverd vanuit Bel Impex.

De Nederlandse supermarkten hebben de laatste jaren het productaanbod verder afgestemd naar de nieuwe Nederlander, waarbij de exotische keuken een grote rol speelt. Bel Impex is een gecertificeerd importeur van uitheemse verse producten, met nadruk op producten voor de Zuid-Amerikaanse, Thaise, Chinese en Indische keuken.

Bel Impex levert consequent kwalitatief hoogwaardige producten en waarborgt de kwaliteit over het gehele logistieke proces. Hierdoor heeft zij de laatste jaren een grote groei gerealiseerd, door te kunnen voldoen aan de behoefte van het uitbreidende aanbod van de supermarkten en zodoende deze aan haar weten te binden als betrouwbare leverancier van het vaste vers assortiment.

Een verse blik op de toekomst

Vanuit het moderne pand in Nootdorp met 1000m2 aan koelopslag, zal de huidige directeur Rene Rooseman, de dagelijkse leiding doorzetten. Dhr Rooseman behoudt zijn aandelenbelang en ziet een veelbelovende toekomst tegemoet. “Wij streven ernaar meer bekendheid te creëren voor specifieke producten door deze onder de aandacht te brengen bij een breder doelgroep. Met de sterke opkomst van het online winkelgedrag worden nieuwe marktkansen gecreëerd. De online aanwezigheid van Bel Impex is van belang en zal versneld gerealiseerd worden met de actieve aanpak en kennis van Nederlandse MKB Participatiemaatschappij", aldus Rene Rooseman, directeur Bel Impex.

Bel Impex heeft een schaalbaar verdienmodel, is flexibel en weerbaar waardoor een verdere groei kan worden ondersteund. Vanuit een maatschappelijk oogpunt is Bel Impex vooruitstrevend. Met een CO2 neutraal bedrijfspand, verantwoordelijke herkomst van producten en een actief sociaal beleid is Bel Impex een voorbeeld in zowel de binnenlandse als buitenlandse markt. Overtollige voorraden worden gedoneerd aan de voedselbank en een actief sociaal beleid wordt gevoerd in landen van product- herkomst zodat werknemers van toeleveranciers een verantwoorde werkomgeving hebben, een eerlijk loon ontvangen en een pensioen opbouwen. Hiermee is Bel Impex de eerste en enige initiatief nemer van het Social Compliance programma in Honduras.

Partner in resultaat

Bel Impex is een welkome aanvulling in de MKB portefeuille. Middels directe ondersteuning op commercieel vlak tezamen met de uitvoering van een Buy & Build strategie, verwachten wij de komende jaren meer internationale groothandels uit de foodsector binnen onze portefeuille te verwelkomen. Met een specialistisch kennisvoordeel vanuit het netwerk van Nederlandse MKB Participatiemaatschappij is Bel Impex al gedurende het transactieproces gestroomlijnd. De overname waarborgt een versnelde en duurzame groei waarbij digitalisering, automatisering en markt uitbreiding centraal staan.

‘‘Bel Impex BV gaf gedurende het kennismakingsproces aan op zoek te zijn naar een kennispartner. vanuit het netwerk van Nederlandse MKB Participatiemaatschappij konden wij een ervaren investeerder uit de voedingsmiddelenindustrie en een ervaren business developer als partner introduceren, om zodoende een kwalitatieve groei te faciliteren", aldus J.A.N. Breed, algemeen directeur Nederlandse MKB Participatiemaatschappij.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions