Clicky

 
Transport Online - UPS breidt Europees netwerk uit met hightech superhub in Nederland

UPS breidt Europees netwerk uit met hightech superhub in Nederland

UPS breidt Europees netwerk uit met hightech superhub in Nederland
20-06-2019 16:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

EINDHOVEN - UPS® heeft vandaag officieel een nieuwe geautomatiseerde vestiging voor het sorteren en bezorgen van pakketten geopend in Eindhoven. De nieuwe vestiging bevordert internationale handel en verbetert de pakketbezorging voor kleine en grote bedrijven.

De superhub beslaat 27.000 vierkante meter - ongeveer vijf voetbalvelden - en is uitgerust met geavanceerde technologie die tot 29.000 pakketten per uur kan sorteren, met een mogelijkheid om op te schalen naar 40.000 per uur. De opening stond ook in het teken van het Women Exporters Program van UPS, dat onderdeel is van een groter project om de wereldwijde economie uit te breiden met 3 miljoen vrouwelijke exporteurs.

''Superhubs zoals deze zijn game changers en zijn een stimulans voor onze Europese grensoverschrijdende connectiviteit, met name in de hightech regio waar Eindhoven zich bevindt. Dit is het snelst groeiende deel van het land waar alles draait om snelheid en betrouwbaarheid,'' zegt Nando Cesarone, directeur van UPS International.

''Deze hightech-vestiging zorgt voor snelle en efficiënte verbindingen met het slimme wereldwijde logistieke netwerk van UPS, waarin dagelijks drie procent van het mondiale BBP omgaat. Wereldwijd gaat meer dan 80 procent van de technologische start-ups - die je kunt zien als micromultinationals - vanaf dag één internationaal omdat ze digitale platforms optimaal benutten voor onmiddellijke toegang tot wereldmarkten. En ons netwerk is een motor voor inclusieve handel die groei stimuleert vanuit alle delen van de economie, inclusief bedrijven van vrouwelijke ondernemers. Hun bedrijven zijn gemiddeld ruim 3,5 keer productiever dan bedrijven van vrouwelijke ondernemers die niet exporteren. Het is een investering die ons allemaal wat oplevert. Vrouwen kunnen ervoor zorgen dat tegen 2025 het mondiale BBP jaarlijks met biljoen toeneemt.''

Eindhoven bevindt zich op een strategische locatie in een regio waar hightech en gezondheidszorg de belangrijkste sectoren zijn. De vestiging is een transithub voor goederen die in de regio worden getransporteerd en zorgt voor een snelle en betrouwbare goederenstroom tussen België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië.

''Er is een groeiend aantal ondernemers in dit deel van Nederland dat over de grens actief is. Geautomatiseerde superhubs, zoals hier in Eindhoven, geven de snelle toegang tot Europa - en de wereld - die zij nodig hebben',' aldus Stijn Steenbakkers, Wethouder van economie, Brainport en innovatie van Eindhoven.

''Nederlandse bedrijven, met name de hightechproductiebedrijven in Brainport Eindhoven, groeien sneller dan het Europees gemiddelde, omdat ze goed zijn in het vinden van markten voor hun producten. En natuurlijk moeten zij hun producten op de best mogelijke manier bij hun klanten krijgen. We zijn er trots op dat Brainport Eindhoven duidelijk naar voren komt als groeiregio voor Nederland en strategische locatie voor wereldwijde handel. De slimme logistieke verbindingen in dit deel van Europa zijn aantrekkelijk voor bedrijven die op zoek zijn naar kansen die een wereldwijd netwerk zoals UPS biedt.''

Duurzame groei staat in Nederland hoog op de economische agenda. UPS ondersteunt actief een meer inclusieve wereldwijde handel met een internationale inspanning om vrouwelijke ondernemers meer te leren over export door middel van hun Women Exporters Program. UPS richt zich op capaciteitsopbouw voor het MKB, met name het MKB van vrouwelijke ondernemers, en wil deze ondernemers helpen om hun concurrentiepositie te verstevigen als leveranciers en handelspartners van multinationals.

De UPS Foundation werkt samen met het Internationaal handelscentrum (ITC) en SheTrades, het initiatief van ITC dat vrouwelijke ondernemers traint en wereldwijd in contact brengt met kopers. Via bijvoorbeeld SheTrades Argentina werkt UPS samen met het ministerie van Economische Ontwikkeling van Argentinië om workshops te organiseren voor vrouwelijke ondernemers om ze toegang te bieden tot markten, kennis en technische skills. In Nigeria, Vietnam, de VAE en Mexico worden vergelijkbare programma's opgezet. ITC en UPS streven ernaar om in 2021 3 miljoen vrouwen toegang te bieden tot de wereldwijde markt. Daarnaast organiseert UPS tussen juli en september een aantal trainingsseminars over export in Turkije voor vrouwelijke ondernemers, met Kadın Girişimciler Derneği (KAGIDER) en Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV).

UPS helpt ook bedrijven van alle formaten met het opzetten en onderhouden van toeleveringsketens van wereldformaat met naadloze internationale verbindingen. De nieuwe vestiging in Eindhoven heeft kilometers aan transportbanden en is uitgerust met de geautomatiseerde pakketsorteertechnologie van UPS voor een snellere pakkettenstroom in de vestiging.

De nieuwe vestiging ter waarde van €130 miljoen is onderdeel van het meerjarige Europese investeringsplan van miljard van het bedrijf. Dit plan is gericht op het moderniseren en uitbreiden van het netwerk van UPS in heel Europa. In de afgelopen vier jaar is de benodigde tijd voor transport van Nederland naar 25 Europese landen met wel een dag afgenomen en dit heeft ook bijgedragen aan de steeds grotere grensoverschrijdende Europese connectiviteit van UPS.

Als onderdeel van een bredere transformatiestrategie geeft UPS prioriteit aan middelen en investeringen die gericht zijn op het grootste strategische voordeel en rendement op de lange termijn voor de aandeelhouders. Begin 2017 maakte het bedrijf zijn plannen bekend voor uitgebreide upgrades aan zijn slimme wereldwijde logistieke netwerk, met een verhoging van capaciteit en efficiency door gebruik van geavanceerde processen, informatietechnologie en automatisering. Sterk geautomatiseerde superhubs met een hoge capaciteit zoals die in de nieuwe vestiging in Eindhoven bieden meer mogelijkheden voor het stroomlijnen van toenemende werkvolumes.

UPS is sinds 1985 in Nederland actief en heeft momenteel 16 vestigingen in het hele land. In de omgeving van Eindhoven, in Venlo en Roermond, heeft UPS 66.000 vierkante meter aan speciale gezondheidszorgvestigingen waar het bedrijf klanten diensten biedt zoals temperatuurbeheersing, een formeel kwaliteitsbeheersysteem en een complianceprogramma.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats