Transport Online - Eisen tot drie jaar voor faillissementsfraude

Eisen tot drie jaar voor faillissementsfraude

Eisen tot drie jaar voor faillissementsfraude
20-06-2019 13:33 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Voor de rechtbank in Zwolle heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag tot drie jaar cel geëist tegen drie mannen die zich als criminele organisatie zouden hebben beziggehouden met onder meer faillissementsfraude. Het ging om "georganiseerde, ingenieuze en vaak herhaalde fraude", aldus het OM.

Twee van de verdachten hielpen met hun juridisch advies- en boekhoudkantoor bedrijven die financieel aan de rand van de afgrond stonden. Ze namen de bedrijven over en benoemden de derde als katvanger voor het vervullen van de formele bestuursfunctie. Kort na zijn aantreden ging het bedrijf failliet. De verdachten hielden geen administratie bij en gaven geen inlichtingen aan curatoren. Het onderzoek van justitie richtte zich op zes faillissementen.

Op de geëiste straffen (drie, 2,5 en twee jaar) moet drie maanden korting worden toegepast, aldus het OM, omdat het (te) lang heeft geduurd voordat de zaak aan de rechter is voorgelegd. Het OM eist ook dat de verdachten, na het uitzitten van hun celstraf, vijf jaar geen statutair bestuurder van rechtspersonen mogen zijn. Het vonnis moet worden gepubliceerd, vindt het OM, met naam en toenaam van de verdachten.

De rechtbank doet uitspraak op 4 juli.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions