Transport Online - Cao-onderhandelingen KLM grondpersoneel wil nog niet vlotten

Cao-onderhandelingen KLM grondpersoneel wil nog niet vlotten

Cao-onderhandelingen KLM grondpersoneel wil nog niet vlotten
20-06-2019 10:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

AMSTELVEEN - Tot nog toe wil het niet erg vlotten met de onderhandelingen voor de nieuwe KLM cao. Dat komt, volgens FNV Luchtvaart, vooral doordat KLM vindt dat er economisch gezien zwaar weer op komst is. Bovendien dalen de kosten niet meer, maar dalen de tarieven wel.

Daarom wil KLM zich voorbereiden op de komende moeilijke tijd en daar past geen dure cao bij. FNV Luchtvaart heeft ingezet op een cao die in het jubileumjaar van de KLM ook voor de grondwerknemers wat oplevert. Het is een goed jaar geweest voor KLM, vindt FNV Luchtvaart. 

"Dat betekent dat er niet alleen een goede winstuitkering is, maar dat de salarissen structureel omhoog moeten gaan, dat er nu eindelijk eens iets gedaan wordt aan de vast-flex verhouding (meer mensen in dienst, minder inzet van uitzendkrachten) en dat de roosters minder zwaar worden door de arbeidstijd te verlagen naar uiteindelijk naar 36 uur", aldus de vakbond.

Voor een cao van 16 maanden, ingaande op 1 juli 2019 wil KLM 1 procent salarisverhoging per 1 juli 2019 en 1,25  pocent salarisverhoging per 1 april 2020. Vanaf moment van afsluiten cao tot en met december 2019 € 100,- per maand netto (stel cao is af eind augustus, dan 5 x € 100,-). Verder geeft KLM tijdens de onderhandelingen aan veel onderwerpen te willen uitstellen. 

"Een teleurstellende bijeenkomst dus. En dat terwijl een groep kaderleden van FNV Luchtvaart voor aanvang van de cao-onderhandelingen een kolossale taart aan KLM aanbood met daarop onze hoofdpunten van de voorstellen voor een nieuwe cao voor het grondpersoneel: mocht KLM uitdelen……
Het hielp niet voor een beter resultaat."

Op 1, 3, 9 , 11 en 12 juli 2019 wordt er verder onderhandeld.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,913
Diesel1,559

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen