Transport Online - Drie nieuwe Iveco's voor de Rutte Groep

Drie nieuwe Iveco's voor de Rutte Groep

Drie nieuwe Iveco's voor de Rutte Groep
20-06-2019 10:16 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

AMSTERDAM - Youri Rutte van de Rutte Groep heeft onlangs de sleutels van een drietal unieke IVECO’s in ontvangst mogen nemen uit handen van Adriaan Doorduin (IVECO NLS). Het Amsterdamse bedrijf heeft twee IVECO’s Stralis X-Way 10x4 met Stetter betonmixer en een IVECO Trakker 10x4 met een Hyva haakarm in gebruik genomen.

Adriaan Doorduin spreekt van een mijlpaal: “Vorig jaar september spraken we nog over één mixer en inmiddels is de derde nu afgeleverd. De vierde wordt binnen zes weken verwacht op locatie. Het is uniek om een opstart van een nieuwe activiteit binnen een bedrijf van dichtbij mee te maken en zo snel te kunnen doorgroeien”.

Rutte Groep heeft met IVECO een perfecte samenwerkingspartner om meer betonpuin te gaan verwerken tot circulair cement. “Zij bouwen voertuigen die wij met hen afspreken en de prijskwaliteit en service is goed”, aldus Youri Rutte als directeur.

De nieuwe IVECO Trakker met haakarm wordt ingezet voor het vervoer van bakken met betonpuin naar de “Smart Circular Products” locatie van de Rutte Groep in Zaandam. Op deze locatie wordt het betonpuin verwerkt in een machine genaamd de “Smart Liberator”. In deze machine wordt het puin gewalst en heen en weer gewreven.

Tijdens dit proces wordt het grind schoongemaakt, de cementlijm gebroken en het zand en ongebruikte cement vrij gekneusd. Hiermee kan 30 procent tot 50 procent van het cement teruggewonnen worden. Dit teruggewonnen cement wordt onder de naam Freement, circulair cement, weer op de markt gebracht. Van deze herwonnen grondstoffen wordt dus gerecycled beton gemaakt, wat door de nieuwe IVECO Stralis X-WAY Betonmixer weer wordt getransporteerd.

De recent in gebruik genomen IVECO Trakker 10x4 beschikt over een GVW van 47 ton en is door Derkx & Davidson in Haarlem voorzien van een 30 tons Hyva haakkraan. Het voertuig wordt aangedreven door een Cursor 13 dieselmotor, met een vermogen van 500pk en een koppel van 2300 Nm.

De IVECO Stralis X-Way 10x4 beschikt over een GVW van 49 ton en heeft een eigen gewicht van minder dan 17 ton. De opbouw van de Stetter betonmixer is verzorgd door Boogert Service in Nieuwerkerk.

Het voertuig wordt aangedreven door een Cursor 11 dieselmotor, met een vermogen van 460pk en een koppel van 2150 Nm. Zo’n 65 jaar geleden werd de Rutte Groep opgericht. De Rutte Groep specialiseerde zich sinds de oprichting op het vervoer van materiaal en materieel voor gemeente Amsterdam. Het bedrijf is door de verschillende bedrijfsactiviteiten en het zeer diverse wagenpark erg flexibel. In 1983 is Rutte Groep begonnen met het recyclen van bestratingsmateriaal. Later, in 1994, heeft het Amsterdamse bedrijf zich ook toegelegd op de Grond-, Weg- en Waterbouw.

Vanaf 1998 is het bedrijf zich ook gaan specialiseren in het plaatsen van ondergrondse afvalinzamelingsystemen, op dit moment is de Rutte Groep marktleider in het plaatsen hiervan. Andere activiteiten waar Rutte zich mee bezighoudt zijn onder andere het upcyclen van wegenbouw- / bouwmaterialen, verwerken van schoon betonpuin tot circulaire betonmortel als ook het vervaardigen van prefab betonproducten zoals betonputten, platen, blokken en maatwerk prefab beton zoals recentelijk geproduceerde kademuur elementen. Welke via de hub weer worden vervoerd over het water zowel naar de stad als ook naar plaatsen verder weg gelegen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions