Transport Online - Qatar Airways Cargo plaatst order voor vijf nieuwe Boeing 777 Freighters

Qatar Airways Cargo plaatst order voor vijf nieuwe Boeing 777 Freighters

Qatar Airways Cargo plaatst order voor vijf nieuwe Boeing 777 Freighters
20-06-2019 09:49 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

PARIJS - Qatar Airways Cargo heeft een belangrijke nieuwe order aangekondigd voor vijf Boeing 777 Freighters tijdens een succesvolle persconferentie op de Paris Air Show, in aanwezigheid van de minister van Transport en Communicatie van de staat Qatar, Zijne Excellentie de heer Jassim bin Saif Ahmed Al-Sulaiti. 

Qatar Airways Group Chief Executive, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, onthulde ook drie nieuwe vrachtroutes; van Hanoi naar Dallas, van Chicago naar Singapore en Singapore - Los Angeles - Mexico City. 

De vijf nieuwe Boeing 777 Freighters versterken de groei van de luchtvaartmaatschappij en geven een grote impuls aan de capaciteit. Hierdoor kan de maatschappij nieuwe routes voor vrachtvervoer toevoegen en tegelijkertijd de capaciteit op belangrijke handelsroutes verhogen. De drie nieuwe transpacific-vrachtroutes zijn een aanvulling op de bestaande en uiterst succesvolle dienst Macau - Los Angeles, die zes maanden geleden werd gelanceerd.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, zei: "Ik ben verheugd dat Qatar Airways vandaag dit indrukwekkende order voor vijf nieuwe Boeing 777 Freighters heeft ondertekend, die we aan onze vrachtvloot toevoegen. Dit breidt onze Boeing 777-vrachtvloot met 20 procent uit, waardoor we onze business verder kunnen ontwikkelen en nieuwe klanten de kans kunnen bieden om een echte eersteklas logistiekservice te ervaren. Dit is een order die onze groei voortstuwt en die ons, naar mijn stellige overtuiging, zal laten erkennen als de grootste vrachtvervoerder ter wereld.”

Guillaume Halleux, Chief Officer Cargo van Qatar Airways, voegde hieraan toe: "We zijn erg enthousiast over deze aankondigingen. De toevoeging van de vijf Boeing 777 Freighters is gunstig voor de activiteiten van onze klanten, omdat we hen een grotere capaciteit en hogere frequenties kunnen bieden op routes met een grote vraag. De drie nieuwe routes vormen een aanvulling op ons groeiende wereldwijde netwerk dat in handen is van een van de jongste en modernste vloten in de sector. In navolging van Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker: 'wij zijn een klantgerichte onderneming die zich laat leiden door perfectie'.”

De Boeing 777 Freighter heeft het grootste bereik van alle tweemotorige vrachttoestellen en is gebaseerd op de Boeing 777-200 Long Range-vliegtuigen die op de ultralangeafstandsroutes van de luchtvaartmaatschappij vliegen. Met een laadvermogen van 102 ton kan de Boeing 777F 9.070 km vliegen. De capaciteit van het vliegtuig vertaalt zich in aanzienlijke besparingen voor cargo operatoren, minder stops en bijbehorende landingsrechten, minder congestie op transferhubs, lagere afhandelingskosten en kortere levertijden. De zuinigheid van het vliegtuig maakt het een aantrekkelijke aanvulling op de vloot van de luchtvaartmaatschappij en wordt ingezet op lange-afstandsroutes naar Amerika, Europa, het Verre Oosten, Azië en sommige bestemmingen in Afrika.

De vrachtvolumes van de vervoerder zijn in 2018 met 10 procent toegenomen ten opzichte van 2017. De producten van de maatschappij hebben ook uitzonderlijk goed gepresteerd met een positieve tonnagegroei en verschillende verbeteringen. De maatschappij voegde buikvrachtcapaciteit toe aan diverse belangrijke bestemmingen in haar netwerk en ontving in 2018 ook twee gloednieuwe Boeing 777 Freighters. Het introduceerde vrachtvliegtuigen naar twee nieuwe bestemmingen in mei 2019; Guadalajara in Mexico en Almaty in Kazachstan. 

Qatar Airways Cargo, de vrachtdivisie van Qatar Airways, is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, sneller dan al haar concurrenten. Ze is gestart met drie Airbus 300-600 vrachttoestellen in 2003 en is vandaag een van de grootste vrachtvervoerders ter wereld met een vloot van 23 vrachtvliegtuigen en meer dan 250 vliegtuigen voor buikvracht. Cargo is een zeer belangrijke, winstgevende divisie van de Qatar Airways Group en levert een essentiële en cruciale bijdrage aan de groep.

Qatar Airways werd meermaals bekroond en kreeg de titel van ‘World’s Best Airline’ in de World Airline Awards 2019, een initiatief van het internationale adviesbureau Skytrax. Qatar Airways werd ook bekroond met de titels ‘Best Airline in the Middle East’, ‘World’s Best Business Class’, ‘Best Business Class Seat’, als erkenning voor de revolutionaire Businessclass ervaring, Qsuite. Qatar Airways is de enige luchtvaartmaatschappij die vijf keer de felbegeerde titel ‘Skytrax Airline of the Year’ heeft gekregen, beschouwd als het toppunt van uitmuntendheid in de luchtvaartindustrie.

Qatar Airways heeft momenteel een moderne vloot van 250 vliegtuigen, die via haar hub Hamad International Airport (HIA) meer dan 160 bestemmingen wereldwijd aanvliegen. Qatar Airways voegt in 2019 een aantal nieuwe bestemmingen toe aan het uitgebreide netwerk, met vluchten naar Davao (Filipijnen), Mogadishu (Somalië), Langkawi (Maleisië), Izmir (Turkije), Rabat (Marokko), Malta en Lissabon (Portugal).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions