Clicky

 
Transport Online - Busan Port Authority launching customer Distripark Maasvlakte West

Busan Port Authority launching customer Distripark Maasvlakte West

Busan Port Authority launching customer Distripark Maasvlakte West
19-06-2019 11:13 | Haven Nieuws | auteur Redactie

BUSAN/ROTTERDAM - Vandaag hebben de Busan Port Authority en het Havenbedrijf Rotterdam een contract getekend voor de uitgifte van een terrein van vijf hectare op het Distripark Maasvlakte West. Daarmee is het Zuid-Koreaanse havenbedrijf de launching customer voor het bedrijfsterrein. Van de zeven resterende kavels zijn er echter al wel zes gereserveerd.

De Busan Port Authority ontwikkelt op het Distripark Maasvlakte West een duurzaam warehouse van 30.000 vierkante meter, waar meerdere, voornamelijk Koreaanse, dienstverleners gebruik van kunnen maken. “Voor ons is de Rotterdamse haven de perfecte locatie om een warehouse te exploiteren”, aldus Ki-chan Nam, CEO Busan Port Authority.

“Dankzij de optimale deepsea haveninfrastructuur en multimodale connecties met andere landen, is Rotterdam dé ‘connected’ haven in Europa en daardoor de beste locatie voor Koreaanse logistieke ondernemingen om zaken te doen in Europa.” Het warehouse zal in de loop van 2021 in gebruik worden genomen.

“We werken al lang en op vele vlakken samen met Busan Port Authority”, aldus Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk & Logistics van het Havenbedrijf Rotterdam. “We zijn er trots op dat zij nu, als eerste partij, een eigen warehouse op ons nieuwe distributiepark zullen realiseren. Bovendien sluiten hun duurzame ambities naadloos aan bij onze doelstellingen.” Het ligt in de lijn der verwachting dat het warehouse een BREEAM-NL Outstanding-certificaat zal ontvangen.

Multimodaal ontsloten

De grote interesse in het gebied is volgens Maarten de Wijs, Business Manager Distribution and Warehousing van het Havenbedrijf Rotterdam, verklaarbaar. “Het is de enig beschikbare ‘greenfield’ locatie in de Rotterdamse haven. Het terrein bevindt zich op steenworpafstand van hoogfrequente deepsea-, shortsea-, binnenvaart- en spoorverbindingen. Ook ligt het Distripark heel gunstig ten opzichte van de A15, de truckparking Maasvlakte Plaza, het bestaande Distripark Maasvlakte en de goederenspoorlijn tussen de Maasvlakte en het Europese achterland.”

Grootschalige distributie

Het laatste nog niet gereserveerde kavel van het Distripark Maasvlakte West is uitgeefbaar in stukken van diverse afmetingen. Dit, tezamen met dat er geen beperkingen aan de bouwhoogte zijn opgelegd, maakt het zeer geschikt voor de ontwikkeling van grootschalige distributie. De Wijs: “Ik zie met name goede mogelijkheden voor chemie, koelvriesopslag en de distributie van hoogwaardige goederen.”

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats