Luchtvracht met elf procent afgenomen op Brussels Airport

Luchtvracht met elf procent afgenomen op Brussels Airport
19-06-2019 10:41 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - Het goederentransport op Brussels Airport is afgenomen met 11  procent. Deze daling treft jammer genoeg alle segmenten en alle regio's, zowel op het vlak van import als export. Overal in Europa stellen we deze sterke negatieve trend vast, al lijkt Brussels Airport toch wel de slechtste cijfers op tafel te leggen.

Naast de stakingen elders in Europa, kreeg Brussels Airport namelijk ook te maken met stakingen bij skeyes, die voornamelijk cargovluchten troffen.

De volvracht is in mei 2019 sterk gedaald met 13,3  procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De express diensten tekenen een forse daling van 13,2  procent op. De vracht aan boord van passagiersvluchten daalde met 4,3  procent, terwijl het getruckte vrachtvervoer sterk gedaald is met 12,1  procent.

Vluchten

De aantal passagiersvluchten is lichtjes toegenomen met 1,7  procent tegenover mei vorig jaar. Het gemiddelde aantal passagiers per vlucht daalde van 126 naar 125.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden