Transport Online - Grote opdracht voor LNG-project in Mozambique voor Van Oord

Grote opdracht voor LNG-project in Mozambique voor Van Oord

Grote opdracht voor LNG-project in Mozambique voor Van Oord
19-06-2019 10:24 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Van Oord, in consortium met TechnipFMC, heeft van Anadarko Moçambique Área 1, Lda, een volledige dochter van Anadarko Petroleum Corporation, een opdracht gegund gekregen voor het Area 1 Golfinho/Atum LNG ontwikkelingsproject in Mozambique. Het gaat om een EPCI-contract, dat de engineering, inkoop, bouw en installatie van de onderzeese offshore-systemen betreft.

De totale contractwaarde voor het consortium TechnipFMC en Van Oord bedraagt meer dan , miljard. Van Oord voert de werkzaamheden in ondiep water uit, terwijl consortiumpartner TechnipFMC verantwoordelijk is voor de werkzaamheden in dieper water.

"We zijn er trots op om deel uit te maken van dit prestigieuze project en we kijken uit naar de samenwerking met TechnipFMC om deze belangrijke energie-infrastructuur te ontwikkelen voor Anadarko en waardoor Mozambique zijn natuurlijke energiebronnen kan ontsluiten", aldus Maurits den Broeder, Managing Director van Van Oord Offshore

Het door Anadarko geleide Area 1 Mozambique LNG project wordt de eerste onshore LNG-faciliteit van het land, dat aanvankelijk zal bestaan uit twee LNG-fabrieken met een capaciteit van 12,88 Mtpa ter ondersteuning van de ontwikkeling van de Golfinho/Atum-velden die binnen het gehele Offshore Area 1 gebied zijn gelegen.

De komende maanden staan in het teken van de projectvoorbereiding. Voor de werkzaamheden gelden strenge milieu- en omgevingseisen. Van Oord vindt het bijzonder belangrijk om alle mogelijkheden om de impact op de omgeving te beperken en te beheersen, en om positieve milieu- en maatschappelijke voordelen te bevorderen. De uitvoering begint in 2021. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions