Editor en Kalf-winnaar Menno Boerema overleden

Editor en Kalf-winnaar Menno Boerema overleden
18-06-2019 22:41 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Filmeditor Menno Boerema is het afgelopen weekend op 61-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Cinema Editors (NCE) op haar website bekendgemaakt.

Boerema studeerde in 1982 af aan de Filmacademie. Sindsdien was hij werkzaam als editor in de Nederlandse filmwereld. Op zijn cv staan meer dan zestig titels, waaronder bekende films als Broos (1997), Met grote blijdschap (1999), Paradise Girls (2004) en De Eetclub (2010). De Nederlander werkte de afgelopen jaren steeds vaker in het buitenland.

Hij ontving in zijn leven twee Gouden Kalveren: een ereprijs voor zijn totale oeuvre en een Kalf voor beste montage voor de documentaire Jungle Rudy (2006). Daarnaast was hij als adviseur verbonden aan het Stimuleringsfonds en werkte hij vijftien jaar als docent montage bij de Filmacademie. Hij was zeer geliefd bij de studenten en begeleidde veel jonge vakgenoten met hun eerste projecten. Op de school zal donderdag worden stilgestaan bij zijn overlijden.

“Met Menno verliezen we niet alleen een bijzondere, nationaal en internationaal gelauwerde filmeditor, maar vooral ook een buitengewoon inspirerend mens, die zich altijd heeft ingezet voor ons vakgebied”, schrijft de NCE in haar In Memoriam. “Zijn gedrevenheid, kennis en ervaring waren een onuitputtelijke bron voor zoveel filmmakers, filmdocenten en filmstudenten, met wie hij samenwerkte, die hij lesgaf, of coachte.”

Boerema wordt vrijdag begraven.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden