Clicky

 
Transport Online - Mesttransporteur Jan Bakker: 'te goeder trouw gehandeld'

Mesttransporteur Jan Bakker: 'te goeder trouw gehandeld'

Mesttransporteur Jan Bakker: 'te goeder trouw gehandeld'
18-06-2019 19:22 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

OLDEBROEK - Mestverwerkings- en transportbedrijf Jan Bakker laat dinsdag weten dat de aangehouden medewerkers afgelopen weekend door het OM op vrije voeten zijn gesteld. "Vanaf vandaag zijn ze weer volledig aan het werk gegaan. De medewerkers hebben meegewerkt aan het onderzoek en zullen thans het vervolg afwachten", aldus het bedrijf.

"Het onderzoek speelt zich af in de context van wetgeving op het vlak van milieubeheer. In het verleden is meerdere malen met onder andere de NVWA overlegd over hoe zaken te administreren, aangezien regels vaak op verschillende wijzen kunnen worden geïnterpreteerd."

"Jan Bakker wil benadrukken dat het bedrijf meent dat het bij de registratie en administratie van stoffen die zij opslaat en uitlevert, altijd te goeder trouw heeft gehandeld. Ook heeft Jan Bakker herhaaldelijk op verzoek van de overheid meegedacht om regelgeving te verbeteren en te vereenvoudigen", zegt het bedrijf.

De samenwerking met instanties als de NVWA en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), zou volgens Jan Bakker, "zonder meer goed te noemen" zijn. "Het bedrijf beschouwt het immers als haar maatschappelijke taak om, als één van de grootste mestverwerkers van Nederland, bij te dragen aan een werkbaar en doelmatig systeem."

Mestverwerkings- en transportbedrijf Jan Bakker zal ook in het verdere verloop van het onderzoek haar medewerking verlenen. Zij wacht de eventuele vervolgstappen vanuit het OM af. Alle bedrijfsactiviteiten gaan gewoon door en worden niet door het onderzoek belemmerd of beïnvloed. De Open Dag van het bedrijf dat gepland staat op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni gaat eveneens gewoon door. 

Foto's

  • J.Roeland
    JAN BAKKER

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions