Clicky

 
Transport Online - Kunsttransporteur Hizkia van Kralingen neemt twee Actros trucks in gebruik

Kunsttransporteur Hizkia van Kralingen neemt twee Actros trucks in gebruik

Kunsttransporteur Hizkia van Kralingen neemt twee Actros trucks in gebruik
18-06-2019 14:07 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DEN HAAG - Hizkia van Kralingen heeft onlangs twee Actros trucks met StreamSpace-cabine in gebruik genomen. De vrachtwagens worden ingezet voor het transport van complete kunstexposities tussen Europese musea. De trucks zijn voorzien van innovatieve systemen om de kost- en kwetsbare voorwerpen schadevrij te vervoeren en zijn geleverd door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven uit Maasdijk.

Het wagenpark van Hizkia van Kralingen is uitgebreid met twee Actros trucks. De Actros 1840 L heeft een StreamSpace-cabine met vlakke vloer, terwijl de Actros 1833 L beschikt over hetzelfde type cabine met 17 cm motortunnel. Ze zijn uitgerust met veiligheidssystemen Active Brake Assist 4 en Side Guard Assist. Bovendien zijn de bakwagens, voor de veiligheid, uitgevoerd met zij- en achteruitzichtcamera’s.

Ook aan comfort en uitstraling zijn gedacht. De vrachtauto’s beschikken over het Luxe Style Line pakket, DAB+-radio, soundpakket, luchtgeveerde stoelen met lederen bekleding, Alcoa-velgen en Bi-Xenon-verlichting. De bijzondere bakwagens zijn met de hand beschilderd. Het ontwerp is een knipoog naar het verleden: het lettertype op de trucks werd ook gebruikt 1938 op de eerste truck van het bedrijf, eveneens een Mercedes-Benz. Met de levering van de Actros bakwagens komt het aantal Mercedes-Benz vrachtauto’s in het park van Hizkia van Kralingen op acht.

Het kunsttransport kent zijn eigen uitdagingen, die samenhangen met de kost- en kwetsbaarheid van objecten die vervoerd worden. De Actros trucks zijn uitgerust met slimme systemen om de kunstvoorwerpen schadevrij te kunnen vervoeren. Zo beschikken beide trucks over een groot schokdempend vermogen doordat ze rondom luchtgeveerd zijn. Ook zijn deze bakwagens voorzien van een stabiliteitsregeling, waardoor pendelbewegingen in de hoogte actief worden tegen gegaan.

Daarnaast kan de bandenspanning ieder moment gecontroleerd worden door middel van een speciaal controlesysteem in de cabine. Tot slot kunnen de temperatuur en de luchtvochtigheid van de laadbak gereguleerd worden, waardoor de kunstvoorwerpen zo goed mogelijk gepreserveerd blijven tijdens het transport. De speciale opbouw van beide trucks in verzorgd door Lamboo uit Zoetermeer.

Hizkia Van Kralingen is afkomstig uit Den Haag. De in 1926 opgerichte logistiek dienstverlener was van oorsprong een verhuisbedrijf. Inmiddels bedient het bedrijf al bijna 30 jaar musea en particuliere kunstverzamelaars wereldwijd op het gebied van logistiek, kunsttransport en collectiebeheer. In deze branche is Hizkia van Kralingen is niet alleen in Nederland marktleider, maar ook internationaal toonaangevend. In totaal heeft het bedrijf circa 100 werknemers. Het wagenpark van de kunstspecialist bestaat uit tien (geklimatiseerde) trucks.

Foto's

 • Bentvelzen Transport
  Bentvelzen Transport
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden