Grote heroïnevangst in vrachtwagen aan Duits/Poolse grens

Grote heroïnevangst in vrachtwagen aan Duits/Poolse grens [+foto's]
18-06-2019 13:20 | Buitenland | auteur ANP

FRANKFURT A/D ODER - Aan de Poolse grens heeft de Duitse grenspolitie in een vrachtwagen 670 kilo heroïne aangetroffen. Het is de grootste drugsvangst ooit voor de douaniers, meldde de Berliner Morgenpost dinsdag. Dat de vrachtwagen in de nacht van 31 mei op 1 juni de aandacht van de politie trok, was te danken aan de tip van een verdachte drugscrimineel die in Nederland in verband met een andere drugszaak was aangehouden.

De vrachtwagen met kentekens uit Georgië was op papier met Turkse honing onderweg naar België. De Turkse vrachtwagenchauffeur is aangehouden en het voertuig is volledig uit elkaar gehaald aan de grens bij Frankfurt aan de Oder. De lading van de vrachtwagen had eerder bij het binnenkomen van de Europese Unie al gecontroleerd moeten zijn.

De uiteindelijk gevonden heroïne komt waarschijnlijk uit Afghanistan. De grootste hoeveelheid heroïne die de Duitse grenspolitie voor 1 juni had ontdekt, was 20 jaar geleden, ook in Frankfurt aan de Oder, 316 kilo heroïne in de onderkant van een Turkse vrachtwagen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden